Att arbeta hos Nexans i Sverige

En internationell arbetsplats i lugn miljö

Nexans-tornet, en välkänd siluett i GrimsåsI Sverige, liksom i världen, är Nexans en av de största leverantörerna av kablar och tillbehör, etablerad i landet sedan 1948 genom nuvarande Nexans Sweden.

Bolagets 500 anställda finns till störstra delen i den lilla västgötska orten Grimsås, där dess grundare Karl Olsson 1948 startade det företag som i dag är basen för Nexans verksamhet i Sverige.
Läs mer om Nexans svenska historia

Omfattande produktbredd
Nexans förser svenska installatörer, infrastrukturbyggare och industri med en oslagbar bredd av produkter av högsta kvalitet, hämtade både från inhemsk produktion och produktion i Nexans andra länder.

I Grimsås tillverkar vi själva över tusen typer av kablar - ca 42 000 ton kabel varje år. Men företaget fungerar också som ett logistikcentrum för Nexans produkter som kommer från tillverkningsenheter på andra håll i världen.

Nära marknaden
Nexans Swedens marknadsavdelningar arbetar för länderna Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Arbetet från huvudkontoret i Grimsås kompletteras av ett antal säljkontor i Sverige och Finland.

Grimsås - vår hemort
Grimsås, med ungefär tusen invånare, är ett litet samhälle som ligger i Tranemo kommun på gränsen till Småland.   

Namnet Grimsås kommer från två gårdar ett par kilometer söder om samhället.  Där samhället nu ligger fanns en gammal smedja som hette Hammaren. När järnvägen Borås-Alvesta byggdes togs namnet Grimsås på stationssamhället och gårdarna söder om samhället fick namnet Grimsås by. Grimsås är alltså ett relativt ungt samhälle. Järnvägen invigdes 1902 och då fanns det några enstaka hus och en affär.

I dag är Grimsås ett utpräglat villasamhälle med bilförsäljning, bensinmack och frisörer.  Och så finns här bygdens stolthet, fotbollslaget.

Fotboll och andra fritidssysselsättningar
Grimsås IF har funnits som klubb sedan 1932 och de riktiga glansdagarna inträffade 1965, när laget kvalspelade för allra högsta divisionen och drog drygt 15 000 åskådare till en match (fortfarande publikrekord).
Läs mer om Grimsås IF

Föredrar du lagspel på is så är det inte långt till Nittorp där det spelas ishockey i div II.
 Läs mer om Nittorps IK

För Nexans anställda erbjuds genom föreningen IKO Fritid de anställda en mängd olika fritidsaktiviteter. IKO Fritid har omkring femton aktiva sektioner för olika verksamheter. Här märks bland annat  bangolf, bowling, fiske, foto, motionsymnastik, tipspromenader och styrketräning.

Ansöka om att arbeta hos Nexans i Sverige
Du hittar våra lediga arbeten under fliken Lediga jobb i menyspalten till vänster. Du är också välkommen att registrera din ansökan här för ett eventuellt framtida arbete hos Nexans.
Använd länken "Spontanansökan"  under "Mer information" till höger.

Fyll i formuläret, skriv ett personligt brev och skicka gärna med ett CV.

OBS!
Använd inte länken "Kontakta oss" uppe till höger om det gäller en arbetsansökan.
 

Kontakt:

Personalavdelningen Tel 0325-80 000

Nexans Sweden AB

Nexans Sweden, med ca 500 anställda, är Nexans svenska huvudbolag och utgör en viktig produktionsresurs för Nexans inom både kraft- och telekabelområdet, bland annat genom rollen som koordineringscentrum för bandfiberkablar. Företaget ligger i Grimsås i Västergötland och utgör även logistikcentrum för kunder i Norden och Baltikum. Vidare finns där marknadsavdelningar för försäljning i Sverige, Finland och Baltikum. Ett mindre dotterbolag finns i Gislaved och kompletterande säljkontor finns i Göteborg, Halmstad, Sandviken, Stockholm, Sundsvall och i Finland.

Om Nexans

Nexans är en global och ledande expert inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för kraftöverföring och distribution, industri och installation. Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät till energitillgångar (vindkraftsturbiner, solceller, olja och gas eller gruvdrift) och till transporter (skeppsbyggnad, flyg- och fordonsindustri, automation och järnvägar). Nexans tar ansvar för en hållbar utveckling och detta arbete är en integrerad del av företagets globala och operativa strategi. Ständiga innovationer av produkter, lösningar och tjänster, medarbetarnas utveckling och engagemang, kundorienterin, samt säkra industriella processer med begränsad miljöpåverkan är alla viktiga beståndsdelar i arbetet för en hållbar framtid. Med industriell närvaro i 40 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 25 000 anställda och en försäljning under 2011 på 7 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen. Mer information på www.nexans.se eller www.nexans.mobi.