Enkla att installera

En för alla och alla för en!

Den stora förenklingen

Easyfil® utvecklades och tillverkades först i Frankrike (Autun) för den europeiska marknaden för de isolerade kablarna H07V-U och H07V-R PVC. I stället för att installera 2, 3, 4 eller 5 separata ledningar kan vi nu installera allt på en gång.

Easyfil® är inte en skärm och den omsluter inte ledningarna helt. Man kan bunta ihop upp till fem isolerade ledningar på ett sätt som gör dem styvare, enklare att hantera och säkrare, men ändå enkla att avisolera.

Alla som installerat separata ledningar på det gamla sätten vet hur frustrerande det kan vara att tvinna ihop separata ledningar. För att göra det enklare att dra kabelbunten genom plastslangen har man ofta varit tvungen att använda ett glidmedel som varit både kladdigt och smutsat ner. Dragsystemen har slutligen ofta varit hemgjorda, improviserade och tidskrävande.

Förmonterade ledningar med en viss styvhet fanns redan, men inte så styva att tvinningseffekten uteblev. Den var inte heller enkla att avisolera när smältlim använts mellan ledningarna.

Vår tekniska avdelning har tagit fram en ny produkt baserat på egen erfarenhet från olika bostadsrenoveringsprojekt. Denna produkt kombinerar en unik konstruktion med ett nytt ämne till en buntningsprodukt som ger både styvhet för dragning och enkelt kan skalas av med bara fingrarna.

Det var en stor utmaning att hitta rätt material för optimal styvhet, nödvändiga böjegenskaper och rätt processparametrar, så att den fäster tillräckligt, utan att det blir för hårt, på isolerade ledningar.

easyfil 2
Spole med Easyfil® 3xH07V-U

 

Ledningarna är inte helt skärmade, men tillräckligt styva för att föras in i längre rör och kabelgenomföringar mycket enklare än tidigare, tack vare de utmärkta glidegenskaperna. Upplagd på en N’Roll®-rulle blir dragkraften 60% lägre än den som krävs vid separata ledningar.

Fördelar för installatören:

  • Kompakthet: tar mindre plats än 3 till 5 separata ledningar
  • Tidsbesparing: installationen 50 % snabbare
  • Enklare: nödvändig dragkraft väsentligt lägre
  • Säkrare: ingen avisoleringstång för att avlägsna buntningen
  • Kompatibilitet: med Nexans system N'Roll

Idag finns det sju varianter med olika tvärsnittsarea och färg. Man kan också tillsätta tillsatser som förhindrar svamptillväxt och antimikrobiell tillväxt i materialet, ger andra färger eller avger vissa dofter (t ex pepparmint eller citron), antingen permanent eller vid temperaturhöjning.

Man kan också lägga in flexibel koppar i stället för styv eller halvstyv tråd. isoleringen kan vara ett halogenfritt ämne i stället för PVC.

Easyfil® kan anpassas till olika produkter och regelverk i olika länder. I Brasilien lanserade vi samma produkt sommaren 2011, men vi nu tillverkar Easyfil® i Marocko och lanserar den där för den marockanska byggnadsmarknaden.

easyfil 4
Lätt att dra, lätt att skala