Ny bassortimentlista, Elnät 2018-2019

Bassortimentlista för Nexans elnätsprodukter är nu uppdaterad för 2018 - 2019.

Bassortiment

Produkterna i bassortimentlistan tillverkas mot lager i Grimsås och målet är att A-produkterna skall levereras inom en veckas ledtid med reservation vid säsongstoppar då produkter tillfälligt kan ta slut. Genom att välja Nexans bassortiment har vi tillsammans skapat de bästa förutsättningarna för bra leveranser.
 

Nytt heltäckande sortiment av elnätskabel
New range of power cableTrotjänaren SE-N1XV utgår ut Nexans sortiment och ersätts med AXQ Infra, FXQ Infra och EXQ Infra.
Anledningen är den nya EU-lagen för brandklassning som innebär att F2 försvinner. Istället erbjuder vi ett nytt heltäckande sortiment med 1-kV elnätskablar 4 - och 5-ledare. En smart detalj är rivtråden, placerad under manteln, som gör det enkelt att skala kablarna.

Stöldsäker jordlina
Stöldsäker jordlina - NexansStölder av koppar är den tredje största organiserade brottsligheten i Sverige och stölderna kostar samhället mycket pengar varje år. Med detta i tanken har Nexans utvecklat en ny, mindre stöldbegärlig jordlina.

Jordlina CCS (Copper Clad Steel) är en 7-trådig lina där centrumtråden är av kopparpläterat stål (CCS). Eftersom linan är blandad med stål är den svårare att återvinna och är därmed inte lika intressant att stjäla.

För att linan ska vara enkel att särskilja från ”vanlig” jordlina är den belagd med svart ledande plast. Sammantaget medför det att den blir mindre stöldbegärlig. Jordlina CCS finns i tre olika areor; 25, 35 och 50 mm².


Ladda ner
Du hittar den kompletta bassortimentslistan nedan eller till höger under Mer information. Den finns också tillgänglig via vår hemsidas startsida i rutan:
Multimedia > Se alla våra broschyrer > Bassortimentslista för elnät.

 

Mer information:

Kontakt:

Klarén Mats Produktchef Elnät
Tel 0325 - 80 170
Fax 0325 - 803 25
mats.klaren@nexans.com