Signalering

FlerledarkablarSignalling and control cables

 • Exempelvis K22 (RATP), A-2Y2YV, A-2Y2YB2Y, A-2Y2YDB2Y, EQLR
 • Kopparkablar och flerledarsignal- och styrkablar är kombinerade kraft- och telekablar för lågspänningsdistribution och tvåvägstelekommunikation för markbaserade utrustning, viktiga reläer och system för avancerad tågkontroll.

  Nexans deltar i London Underground's Jubilee Northern Upgrade Program, som kommer att se över, uppgradera och montera signalsystem på viktiga linjer. Andra tunnelbanerojekt omfattar Daegus tunnelbanelinje och Incheon International Airport i Korea, Santiago, Sao Paolo, New Delhi och Hanoi, Reims och Alger. I USA är Nexans huvudleverantör till AnsaldoSTS (Pittsburg). I Australien har Nexans just utökat leveransavtalet med Railcorp.

Produktdatablad (på engelska) Multipair hybrid energy/telecom cables

Se produktinformation om våra styr och signalkablar

Multi-quad kablar
 

 • Till exempel K23 (RATP), ZPAU & ZPFU (SNCF), A-2Y(L)2YV, AJ-2Y(L)2YDB2Y eller  ELLALE
 • Kopparkablar och flerpariga signalkablar är.

  För större järnvägsoperatörer har Nexans utvecklat skräddarsydda EM-immunitetskablar (hög reduktionsfaktor) som är särskilt viktiga för höghastighetslinjer. Den senaste tidens framgångar inkluderar flera tunnelbanprojekt, såsom i Santiago (Chile), New Delhi och Hanoi samt tunnelbaneprojekt i Reims (Frankrike) och i Alger.

Axelräknare Axle counter cables

 • Dessa kablar förbinder mätpunkter längs banan för att bestämma tågets lokalisering, färdriktning, längd, antal vagnar och att tågsetet är komplett.

   

 Produktdatablad (på engelska) Axle counter and balise cables


Baliskabel Balise cables

 • Nexans avanserade baliskablar är flexibla, resistenta och har elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) för HF-kommunikation. Nexans kan därmed erbjuda en stegvis anpassning till den radiobaserade GSM-R-tekniken som används i nya trafikledningssystem.

  Senaste projekt inkluderar Marmarayprojektet (att länka samman den europeiska halvan och den anatolienska halvan i Istanbul med  en jordbävningssäker tunnel under Bosporen), och New Delhis tunnelbanan.DuoTrack®-kablar DUOTrack cable

 • Figur-8 duplex koppar/fiber kabel, som är ordentligt fastsatt direkt på rälsen.
 • Det används för att ge kommunikation och styrfunktioner för regionala järnvägslinjer, inklusive ETCS-kapacitet.
 • Snabb och enkel att installera, det sparar 30 - 40 % av installationstiden.
 • DuoTrack® uppnår en total ägandebesparing på över 50 %.

  Under 2009 fick Nexans ett treårigt ramavtal från Deutsche Bahn om ett DuoTrack®-system på cirka 1.000 km. Nexans hade inte bara ett nära samarbete med DB, utan även med systemintegratörer för att uppnå en verkligt enhetlig helhetslösning.