Kommunikation

OptokablarOptical fiber cables

 • För att serva avancerade signal- och kommunikationssystem för tågkontroll har Nexans utvecklat MAN:s och LAN:s fiberkablar..
 • Nexans är även expert på GSM-R-tekniken.
 • För att uppfylla säkerhetskraven i tunnlar och tunnelbanesystem tillverkar Nexans både metallmantlad optokabel och ADSS-optokabel
 • Kostnadseffektiva, kompakta mikrokablar ökar och används i täta nätverk i tunnelbanor.

   

  Lissabons intermodala Gare do Oriente använder Nexans fiberbaserade LAN för att samordna tåg, tunnelbana och transitering, medan en metallfri kabel används i Londons tunnelbana. Bland de senaste framgångarna kan nämnas det pågående RATP-kontraktet (Paris), pendeltåg för Algierssuburbs, Caracas tunnelbana och spårvägar över hela världen. 

 Mer om våra fiberoptiska kablar

 

Koppartelekabel för långdistansFiber access routing technology

 • Från telefon-, radioflex- och datakablar till sofistikerade hybridkoppar- och fiberkablar
 • Tillbehör: tågkontroll, röstlådor för intern telefoni eller högtalarinformation, videoöverföring, biljettautomater etc.

  Nexans har utrustat Londons tunnelbana med nödtelefoner längs linjen för att förse tågförarna med kommunikationstjänster.


 

Produktdatablad: Fiber access routing components

Mer om våra fiberoptiska komponenterFiberkomponenterODFs and Closures

 • Nexans skarvningsboxar och skarvhylsor optimerar fiberdragningen och garanterar därmed ett effektivt och enhetligt nätverk. De är lätta att installera som en färdig lösning i ODF:er, skarvboxar och i anslutningspunkter.
 • Nexans flexibla ODF:er erbjuder en komplett arkitektur för huvudkopplingsnoder och lokala accessnoder. Skarvboxar används längs spåret eller vid accesspunkterna till det lokala nätet.

  Nexans has provided special jointing sleeves for many urban rail projects in Europe. Nexans har levererat specialtillverkade skarvhylsor till många järnvägsprojekt i Europa. Robusta skarvboxar kan hantera upprepade återanslutningar och acceptera en fiber-kopparmix.
  Dessutom kan Nexans kan anpassa flera olika typer av skarvning och distributionsmoduler för att täcka alla möjliga behov av optisk fiberinstallation, inklusive vattentäthet och brandskydd.


Läckande koaxialkablarRadiating cables

 • Läckande koaxialkablar är böjliga och speciellt perforerade koaxialkablar som används där vanliga antenner inte fungerar i otillgängliga eller slutna områden, till exempel tunnlar och byggnader.
 • Den här kabeltypen är mycket viktig för den radiobaserade tekniken.

  Nexans levererar komplett kablage till den 35 kilometer långa Lötschberg-järnvägstunneln i Schweiz, den längsta landtunneln i världen. Utöver kraft- och optokabel används läckande koaxialkabel för att GSM-R-tekniken ska fungera problemfritt. Nexans har också under många år levererat läckande kablar till Londons tunnelbana.

Mer information