Om oss

En global kabelexpert nära dig

Global kabelexpert nära digI Sverige, liksom i världen, är Nexans en av de största leverantörerna av kablar och tillbehör. Vi förser svenska installatörer, infrastrukturbyggare och industrin med en oslagbar bredd av produkter av högsta kvalitet, hämtade både från inhemsk produktion och från produktion i Nexans andra länder.

I Sverige finns våra kunder framför allt inom:

  • Telekom
  • Elnät
  • Byggnadsinstallation
  • Industriinstallation
  • Fordonsindustri

Nexans 500 anställda i Sverige finns till största delen i den lilla västgötska orten Grimsås, där dess grundare Karl Olsson 1948 startade det företag som i dag är basen för Nexans verksamhet i Sverige. Nexans Swedens marknadsavdelningar arbetar för länderna Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Arbetet från huvudkontoret i Grimsås kompletteras av ett antal säljkontor i Sverige och Finland.

I Gislaved finns dotterbolaget Axjo Kabel som är specialiserat på sladdställ (färdigkontakterade kablar) och värmekabel. 

I Grimsås tillverkar vi själva över tusen typer av kablar - ca 42 000 ton kabel varje år. Men företaget fungerar också som ett logistikcentrum för Nexans. Hit kommer produkter från tillverkningsenheter på andra håll i världen för att sedan distribueras till kunder i Norden och Baltikum.