Tillökning i Nexans Easy™-familj: FQ Easy™

Med FQ Easy™ har vi skapat en kabel för smidigare rörinstallation. Installationen går enkelt och fort, och är dessutom i en del fall möjlig att utföra för en person, då man tidigare behövde vara två.

2014-09-29 – Lagom till Elmässan i Kista lanserar Nexans en ny medlem i sin redan omfattande Easy™-familj. 

Gemensamt för Nexans Easy™-kablar är att de är enklare att skala, smidigare att arbeta med och säkrare att använda. Precis som sina familjemedlemmar är nyheten FQ Easy™ en mycket lättarbetad kabel. En förbättrad konstruktion ger, förutom utmärkta skalningsegenskaper, fem gånger lägre friktion än traditionell FK. Det innebär en snabbare och smidigare installation.
Aron Andersson Nexans Sweden
För oss är det viktigt att utveckla produkter som förenklar installatörens vardag. Med FQ Easy har vi skapat en kabel för smidigare rörinstallation. Installationen går enkelt och fort, och är dessutom i en del fall möjlig att utföra för en person, då man tidigare behövde vara två, säger Aron Andersson, produktchef på Nexans Sweden.

FQ Easy™ har också en god beständighet mot eventuellt gjutvatten som kan tränga in i röret under gjutning av exempelvis valv.

Tydligare förpackning
FQ EasyI samband med lanseringen av FQ Easy™ introduceras en ny förpackning och design, som möjliggör tydligare produktinformation.

Vi vill att det ska vara smidigt även i grossistbutiken. Med hjälp av en förbättrad förpackningsdesign har vi gjort det enklare att välja rätt kabel. Till exempel visar en färgmarkering på etiketten tydligt vilken färg kabeln har, säger Aron Andersson. 

Om Nexans Easy-kablar
För några år sedan introducerades Nexans Easy™-koncept med stor framgång. Easysortimentet är ett komplett sortiment av både installations- och kraftkablar. Gemensamt för Easy™-kablarna är att de är enklare att skala, smidigare att arbeta med och säkrare att använda. Samtliga kablar är dessutom halogenfria vilket gör dem brandskadebegränsande. Det minskar risken för personskador vid brand och ger stora ekonomiska fördelar eftersom kablarnas egenskaper också underlättar sanering efter brand.

Följande produkter finns tillgängliga med Nexans unika easy-egenskaper:

  • EXQ Easy™300/500 V 1,5–2,5 mm²
  • EQLQ Easy™ 450/750 V 1,5–2,5 mm²
  • FXQ Easy™1 kV 1,5–16 mm²
  • AXQ Easy™ 1 kV 16-35 mm²
  • AXQ Easy™ 1 kV 50-300 mm²
  • Nyhet: FQ Easy™ 450/750V H07Z1-R

 

Kontakt:

Aron Andersson Produktchef Installation
Tel 0325-801 33
aron.andersson@nexans.com