Nexans materialhanteringskabel Rheycord BS installeras för första gången i USA, i Oaklands hamn

Kabeln installerad i korgvajerspridaren på en så kallade ship-to-shorekran

Nexans, världens ledande kabeltillverkare, har installerat sin Rheycord Basket Spreader-kabel (BS) i korgvajerspridaren på en så kallad ship-to-shorekran vid SSA-terminalerna i Oaklands hamn. Det är första gången kabeln installeras i USA och det är Nexans anläggning i Mönchengladbach i Tyskland som står för tillverkningen.

Lastkran i Oakland hamnDriftssäker kabellösning för krävande användningsområden

Rheycord BS-kabeln klarar de hårda kraven för användning i ship-to-shorekranar. Dessa kranar behöver en kabel som kontinuerligt kan rullas in och ut ur korgen på toppen av spridaren. Den ständigt upprepade rörelsen nöter på kablarna och både kabel och kontakt måste vara böjliga och samtidigt robusta nog att tåla extrema temperaturer, viktskiftningar och ständig upp- och nedhissning. Ett annat problem vid hamninstallationer är att det ofta blåser kraftigt. Vinden får korgen att svaja, vilket frestar hårt på kabeln. Nexans Rheycord BS innehåller blykulor för att ge kabeln mer vikt, ökad flexibilitet, större vädertålighet och göra upphissningen in i korgen enklare.

– Denna första installation av Nexans Rheycord-kabel i USA har inneburit många fördelar för kunden. Tack vare denna teknologi har kunden fått en robust kabel, specialutformad för ett mycket krävande användningsområde. Kunden hade problem med den ursprungliga kabeln som snodde sig redan när den var relativt ny. Avbrottstid är förlorade pengar så det är enormt viktigt att kranarna fungerar, berättar Horst Obermeyer, globalt ansvarig inom Nexans (GSM) för segmentet materialhantering.

76 meter Nexans kabel inuti kranen

Den 76 meter långa Rheycord-kabeln (44C 12AWG) installerades i en Hitachikran med en korgvajerspridare från ZPMC. Containerkranen på 40 ton har en total bomlängd på 73 meter. Hisshastighet med last är cirka 45 meter/minut, och utan last cirka 110 meter/minut. 


Kranarbete i Oaklands hamn

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.

The port of Oakland

The Port of Oakland was established in 1927 as an independent department of the City of Oakland. The Port of Oakland oversees Oakland International Airport, the Oakland seaport and 19 miles of waterfront. The Oakland seaport handled a record 1.9 million TEUs in 2003 and is the 4th busiest container port in the U.S.