Nexans bildar ett joint venture i Qatar — första fabriken i en arabisk gulfstat

Qatar International Cable Company QICC blir Qatars första kabelfabrik

2008-06-02 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, tillkännagav i dag att man undertecknat ett joint venture-avtal för att bilda ett tillverkningsbolag i Qatar. Detta joint venture-företag kommer att verka på en global marknad som förväntas växa med 10 % om året. 

Den nya fabriken, belägen i Mesaieed Industrial City, ca 40 km söder om huvudstaden Doha, blir Qatars första kabelfabrik och får 210 anställda. I slutet av 2009 ska anläggningen börja producera låg- och mellanspänningskabel för installations- och elnätsmarknaden samt specialkabel för olje- och gasindustrin. 

Nexans kommer att äga 29 % av det nybildade joint venture-bolaget.  Andra aktieägare är Special Projects Company och en stor local industrigrupp Al Neama Industrial Co.

Wolfgang Bedorf, chef för Nexans affärsområde “Övriga världen”, säger: “Detta samarbete mellan starka investerare i Qatar och Nexans, världens ledande kabeltillverkare, passar perfekt. Här öppnas en snabbt växande marknad när vi blir den förste kabeltillverkaren att etablera oss i Qatar och det kommer definitivt att bli till fördel för oss."

QICC logotyp

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.