Nexans levererar kabel för flygfältsbelysning till Abu Dhabis internationella flygplats

2008-06-16 – Som världsledande inom kabelindustrin har Nexans meddelat att man har slutfört kabelförläggningen för flygfältsbelysning på Abu Dhabis internationella flygplats i Förenade Arabemiraten. Leveransen avsåg fas 2 i expansionsprojektet. Projektet inkluderade 1 900 km 5 kV-kabel på primärsidan (FAA L-824C) som ger kraft till effekttransformatorerna och 770 km sekundärkabel (H07FN-F) som förbinder transformatorerna med flygfältsbelysningen.

Nexans levererade belysningskabeln till Crouse Hinds, en USA-baserad belysningsspecialist som ansvarade för kabelförläggningen. Tolvmånaderskontraktet värderas till ca 2,6 miljoner euro och arbetet påbörjades i maj 2007.

Nexans vann kontraktet eftersom kablarna uppfyllde alla gällande internationella specifikationer för flygfältsapplikationer, samtidigt som priset var konkurrenskraftigt. Dessutom var Crouse Hinds imponerad av den höga nivån på Nexans kundservice och den omfattande referenslistan.

Kabeln tillverkades i Nexans fabrik i Lyon, Frankrike.

Expansionsfas två – en ny gigantisk flygplats

Den nya enorma terminalbyggnaden kommer inledningsvis att ha kapacitet för 20 miljoner passagerare om året. Längre fram när Abu Dhabi växer fram som det stora transportnavet i Mellanöstern, kommer upp till 50 miljoner passagerare att kunna passera här varje år (vilket kommer att ge Dubais internationella flygplats hård konkurrens).

Projektet förväntas fördubbla det befintliga flygplatsområdet så att det blir 34 km² stort. Projektet kommer att utgöra en förstklassig hemmabas för det nationella transportbolaget Etihad Airways i Förenade Arabemiraten.
 

Pålitliga kabelsystem borgar för passagerarnas säkerhet och skapar säkra fraktflöden

Utöver all kabel för flygfältsbelysning som Nexans levererar till Abu Dhabis internationella flygplats, har Nexans som världsledande inom infrastruktur, industri och installation tagit fram ett omfattande program som passar de hårda kraven på flygplatser. Det omfattar både kabel, kabelsystem och tillbehör. Nexans kan i själva verket leverera ett komplett nyckelfärdigt kabelpaket till en hel flygplats. I sortimentet ingår kraft- och kommunikationsnät med både standard- och specialkabel, anslutningsdon och aktiva komponenter, till flera terminaler och hangarer, flygledartorn och landningsbanor.

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.