Nexans kablar sköter bagagehantering på Pekings Internationella flygplats

Nexans har levererat över 2 500 km kraft- och styrkablar till ett värde av omkring 2,6 miljoner euro

Flygplatsen i Beijing2008-07-30 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, har levererat över 2 500 km kraft- och styrkablar till ett värde av omkring 2,5 miljoner euro. Kablarna sköter bagagehanteringen på den nya terminal 3 vid Pekings internationella flygplats i Kina. 

Nexans valdes som ensamleverantör av flera anledningar. För det första har Nexans ett komplett flygplatssortiment med flexibla lösningar och halogenfria isoleringar och för det andra har man alla de olika kablar som behövs - kraft, styr och opto. Slutligen var det dock Nexans snabba leveranser som fällde avgörandet. Normalt sett så tar ett sådant här projekt fem år att genomföra, men bagagehanteringssystemet på Pekings terminal 3 tog från den första konstruktionen till ett brukbart system endast tre år.

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.