Nexans levererar specialkabel till nya tunnelbanetåg i Seoul, Sydkorea

På Innotransmässan meddelade Nexans att företaget vunnit en order värd över tre miljoner euro. Ordern gäller leverans av specialkonstruerade el- och styrkablar till nya tåg som ska trafikera linje 3 i Seouls tunnelbana.

2008-09-23 – Nexans har tagit hem en order värd över tre miljoner euro av den sydkoreanska rälsfordonstillverkaren Hyundai Rotem. Ordern avser leverans av specialkonstruerade el- och styrkablar till de nya tåg som just nu byggs för linje 3 i Seouls tunnelbana.

Seoul Metro heter det offentliga företaget som ansvar för tunnelbanelinjerna 1–4 i Sydkoreas huvudstad. Det är ett av världens mest frekventerade tunnelbanenät. I juni 2008 hade tågen avverkat fem biljoner kilometer under de närmare 34 år som gått sedan första linjen (Linje 1) öppnades 1974.

Tåg i Seouls metroFör att kunna erbjuda fortsatt passagerarkomfort och driftsäkerhet i tunnelbanan driver Hyundai Rotem för närvarande ett projekt med målet att ta 330 nya tågvagnar i drift under 2009–2010. Nexans kontrakt omfattar leverans av cirka 80 procent av all el- och styrkabel som behövs för de nya tågen.

– Hyundai Rotem prioriterade snabb leverans av den första sändningen av nya tåg till Linje 3. Förmågan att snabbt kunna leverera stora mängder specialkabel trots en mycket pressad produktionstidplan var därför avgörande för att Nexans fick ordern, berättar Dietmar Steinbach, globalt ansvarig för rälsfordon inom Nexans.
– Och naturligtvis att Hyundai Rotem kan lita på Nexans tekniska kunnande när det gäller att uppfylla alla gällande standarder och hög driftssäkerhet.
 

Länkar:

Kontakt:

Dag Hamm Försäljning Telekom Key Accounts and Export
Tel 0325 - 801 81
Fax 0325 - 803 25
dag.hamm@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.