Nexans har vunnit stororder avseende kabelleverans till Kinas nya höghastighetståg

Ordern, som är värd mer än en miljon euro, avser leverans av styr-, el- och datakablar som kinesiska järnvägsministeriet beställt till nya tågset.

2008-09-25 – Nexans har tecknat ett avtal med Bombardier Sifang Power (BSP) i Qingdao, Kina, värt över en miljon euro. Ordern gäller leverans av högteknologiska styr-, el- och datakablar till fjärde serien av eldrivna höghastighetståg (EMU) som för närvarande byggs för det kinesiska järnvägsministeriet (MOR).

I oktober 2007 beställde MOR 20 eldrivna tåg om 16 vagnar vardera från Bombardiers joint ventureföretag BSP i Kina. Eltågen är baserade på Reginaplattformen, överförd från Sverige för lokal tillverkning i Qingdao, och har utvecklats till en hög kvalitets- och prestandanivå för att klara de kinesiska höghastighetstågens specifikationer. Topphastigheten är 250 km/h.

Kinas höghastighetstågNexans har slutfört några större avtal för första och andra tågserien, som redan är i drift, och levererar i dagsläget kablar till tredje serien. Under samtliga dessa projekt har Nexans visat att man kan leverera hög kvalitet och utmärkt teknisk service och support från Nexans China, samtidigt som man hållit de pressade leveranstiderna. Detta ledde till att Nexans fick en större del av kakan i det aktuella kontraktet och nu ska leverera merparten av alla kablar till den fjärde tågserien.

– Det senaste kontraktet är ytterligare ett bevis på vårt starka, globala partnersamarbete med Bombardier, särskilt i projekt som kräver avancerad teknik, säger Dietmar Steinbach, globalt ansvarig för rälsfordon inom Nexans. – För att möta den fortsatt kraftiga tillväxten på den kinesiska rälsfordonsmarknaden förbereder vi lokal tillverkning av rälsfordonskabel från slutet av 2008.

Styr-, data och elkablarna till de eldrivna tågen uppfyller europeiska standarden EN och den franska standarden NFF. De kommer att tillverkas i Nexans anläggningar i Paillart, Frankrike, och Mönchengladbach, Tyskland, för leveranserna under 2008. Därefter skall kablarna levereras från Nexans anläggning i Shanghai.
 

Länkar:

Kontakt:

Dag Hamm Försäljning Telekom Key Accounts and Export
Tel 0325 - 801 81
Fax 0325 - 803 25
dag.hamm@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.