Nexans kablar installerade i Sheremetevos flygplats i Moskva

2008-11-19 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, har levererat kablar till ett värde av 3 miljoner euro till den nya terminalen vid Sheremetevo flygplatsen i Moskva, Rysslands största internationella flygplats.

Nexans tillhandahöll omkring 500 km elnäts- signal- och instrumentkablar, som producerats vid Nexans turkiska anläggningar i Denizli ochTuzla.

Om  Sheremetevo terminal 3

Den nya terminalen – som byggts för Rysslands nationella flygbolag, Aeroflot – har kostnadsberäknats till omkring 340 miljoner euro. Den är belägen 29 kilometer nordväst om Moskva och beräknas vara klar i slutet av året.. Den kommer att öppnas för passagerartraftik i mars 2009 och förutom att betjäna Aeroflot kommer bland annat Alitalia, Air France, Delta, KLM och Korean Air att använda terminalen.

Vy över Sheremetevos flytgplats

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.