Nexans öpnnar sin första fabrik i Ryssland

Anläggningen i Ouglich ska tillverka kablar för installations- och infrastrukturmarknaderna

2008-11-20 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, högtidlighöll i dag invigningen av en ny fabrik i Ouglich i Yaroslavl Oblast, Ryssland. Denna nya fabrik är Nexans första tillverkningsenhet i Ryssland, och den första stora investeringen av en utländsk kabeltillverkare I landet. 180 nya jobb skapas i regionen Yaroslav tack vare den nya anläggningen. Fler av operatörerna har deltagit i utbildningar vid andra fabriker inom Nexans.

Den nya anläggningen kommer att producera låg- och mellanspänningskablar för mark- och luftledningar. Anläggningen kommer även att tillverka halogenfria säkerhetskablar.

Vid öppningsceremonin sa Nexans koncernchef  Gérard Hauser: “Vi är övertygande om att Ryssland är en mycekt attraktiv marknad tack vare den stora tillväxtpotentialen. 

 

Anläggningen i Ouglich

Nexans i Ryssland

Nexans har varit verksamt på den ryska marknaden i över tio år och deltagit i lokala projekt som uppmärksammats internationellt. Under de senaste åren har Nexans kablar installerat i  vattenkraftverket i Zhiguli, i Prirazlomnoes offshoreoljeplattform liksom i rymdcentret i Baikonur. 

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 800 anställda och en försäljning under 2007 på 7,4 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.