Nexans lanserar ICEFLEX®

Detta är den första halogenfria allroundkabeln för marin- och offshore-tillämpningar som klarar extrema arktiska temperaturer ner till – 50 °C.

Iceflex-illustration2009-06-10– Nexans, världsledande företag inom kabelindustrin, har lanserat ICEFLEX® – världens första allroundkabel för marin- och offshore-tillämpningar som tål extremt låga temperaturer, som exempelvis i Arktis. Denna kabelserie har många olika användningsområden, bland annat ombord på fartyg och för kust-/offshoretillämpningar, håller sig mycket flexibel även vid så låga temperaturer som  50 °C samtidigt som brandhärdigheten är mycket god.

Kablar med konventionell isolering blir ofta stela och sköra i hård kyla, vilket kan vara särskilt problematiskt på platser som Arktis. För att lösa detta problem har Nexans utvecklat ICEFLEX®, som är tillverkad av specialmaterial för att kabeln ska vara böjlig även när det är mycket kallt. Detta gör kabeln idealisk för det växande antalet olje- och gasprojekt som genomförs i Arktis.

ICEFLEX®-kabeln uppfyller kraven i alla gällande miljö- och säkerhetsstandarder motstår sträng kyla och isstormar. Den fungerar pålitligt i isiga, snöiga förhållanden och passar för flera olika tekniska tillämpningar. Den klarar utsatta lägen ombord på fartyg, till exempel på däck, eller i frusen mark/permafrost. Kabeln anpassar sig till enkelt till tvära temperaturväxlingar, vilka är vanliga under våren och hösten. 
 

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 23 500 anställda och en försäljning under 2008 på 6,8 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.