EQLQ Easy

Lättskalad och talkfri kabel från Nexans

Lätthanterad kabel från Nexans2009-08-03 – Nexans EQLQ Easy är en ny vitkabel från Nexans med unika skal- och hanteringsegenskaper.

EQLQ Easy är namnet på Nexans nya installationskabeln i EQLQ-familjen. Målet med att ta fram den nya kabeln var att göra en lättskalad och lättinstallerad kabel som skall spara både arbetskraft och arbetstid. 

EQLQ Easy är extremt lättskalad. Mantel och aluminiumband går enkelt att skala, minst 100 cm i ett drag. Den tvinnade biledaren gör också att installationen utförs mycket snabbare i dosor och apparater. EQLQ Easy är enkel att klamra och inga veck uppstår vid böjar. Materialen i kabeln är termoplastiska (går att smälta) vilket gör kabeln lätt att återvinna.

Andra fördelar med EQLQ Easy är att den är både halogenfri och talkfri.

– Eftersom EQLQ Easy har så unika skalegenskaper och dessutom är lätt att hantera så kommer den både att spara tid vid varje skalning och spara axlar och nackar hos montörerna, säger produktchef Aron Andersson.
– Vi tror också att montörerna kommer att uppskatta kabeln då den inte innehåller någon talk som torkar ut huden och smutsar ner golven.

EQLQ Easy visades första gången under Elfack där den blev en stor succé
eftersom alla som provskalade insåg hur mycket tid och slit som kommer att sparas.

Fakta

  • EQLQ Easy finns från 3G1,5 till 5G2,5 i förpackningarna ring och trumma och kommer senare även på bobin
  • Ingen talk
  • Godkänd av Semko
  • UV-skyddad
  • Brandspridningsklass F2
  • Tvinnad biledare
  • Halogenfri
  • Patenterad konstruktion

Kontakt:

Aron Andersson Produktchef Installation
Tel 0325-801 33
aron.andersson@nexans.com
Johansson Karin Kommunikationsavdelningen
Tel 0325 - 801 66
karin.johansson@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 23 500 anställda och en försäljning under 2008 på 6,8 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.