Nexans introducerar ny fiberswitchmodell för vindturbiner

iSwitch G 1043E heter nykomlingen i Nexans breda sortiment av Ethernetswitchsystem för krävande förhållanden som erbjuder utmärkta underhålls- och säkerhetsegenskaper samt PoE-funktioner. Produkten ingår i WINDLINK®-serien med avancerade lösningar för vindturbiner.

2009-09-01 – Nexans, världsledande företag i kabelindustrin, introducerar nya iSwitch G 1043E, ett smart Fast/Gigabit Ethernetswitchsystem för krävande miljöer. Denna lilla och robusta switch är försedd med SFP-uplinkportar (Small Form Factor Pluggable) med 3 optofiber och 8 kopparportar (TP) för flera olika tillämpningar som övervakning, servicetelefon, kameraövervakning, diagnostik av rotorblad, accesskontroll med mera, via en enda optofiber. Möjligheten till strömförsörjning över Ethernet (tillval) gör det också möjligt att få ström till t.ex. IP-kameror, trådlösa accesspunkter, VoIP-telefoner eller multifunktionsterminaler direkt via switchsystemet. Tekniken tillgodoser den växande efterfrågan på optofiberinstallationer i vindturbiner samtidigt som den sänker investeringskostnaderna för nya komponenter. 

Skyddar nätverk i extrema miljöer

Den förbättrade interna konstruktionen av nya iSwitch kännetecknas av specialkomponenter för drift under krävande förhållanden. iSwitch gör det även möjligt att tidigt upptäcka förändringar i den optiska länken och är ett snabbt och enkelt sätt att lokalisera möjliga fel på tvinnade parkablar av koppar. Genom att iSwitch-systemet stöder Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) sker omkopplingen till en redundant länk automatiskt om det blir avbrott i transmissionen.

Ny fiberswitchmodell för vindturbiner

Användarvänliga funktioner optimerar arbetsflödet

Switchsystemen i vindturbinerna kan övervakas och underhållas med hjälp av det användarvänliga gränssnittet NexManV3 som inte kräver ingående kunskaper om programvaran.

Dessutom är alla iSwitch-system försedda med en inbyggd MMC-kortläsare. Tack vare denna kan systemkonfigurationen sparas som backup. Vid ett avbrott sätter underhållspersonalen bara in det gamla MMC-kortet i den nya switchen, så speglas konfigurationen automatiskt på den nya enheten. Detta innebär att även underhållspersonal utan IT-kunskaper kan ersätta och omkonfigurera switchen snabbt och billigt – idealiskt för turbiner ute till havs.

Totallösning

Genom sin WINDLINK®-serie kan Nexans utrusta ett helt nätverk med kabellösningar som ger en pålitlig vindturbindrift för tillverkare världen över. Nexans producerar allt i en vindturbin, från kraft- och styrkablar till optofiberkablar och aktiv utrustning. Fördelen med detta är att man kan testa switchar med kablar under verkliga driftsförhållanden och på så sätt garantera kompatibilitet och hållbarhet för hela systemet. Ett nära samarbete mellan Nexans forsknings-, försäljnings- och teknikfunktioner resulterar i mångsidiga och snabba lösningar på kundernas behov.
 
Med mer än 20 års erfarenhet av utveckling och produktion av optiska lösningar har Nexans Active Networking Systems (ANS) bidragit till den utmärkta prestandan i olika civila och industriella tillämpningar (t.ex. transformatorstationer, trafikstyrningssystem, videoövervakningsnät på flygplatser, i sjukhus etc.). Nexans beprövade specialistkunskaper erbjuder en utmärkt teknisk trygghet för stora internationella vindenergiprojekt.
 

Länkar:

Kontakt:

Engberg Hans Produktchef metallisk telekabel
Tel 031 - 792 77 54
Fax 031 - 88 67 90
hans.engberg@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.