Nexans i medvind på vindkraftsmarknaden

Strategiskt viktigt tillväxtområde

Vindmässa logga2009-09-10 – Som ett led i Nexans satsning på den strategiskt viktiga vindkraftsmarknaden deltar Nexans som sponsor och utställare på VIND2009.


VIND-konferensen har arrangerats sedan 1984 och har blivit Sveriges största mötesplats för vindkraftsbranschen.  Förra årets konferens, då Nexans deltog som utställare och sponsor för första gången, anordnades tillsammans med Nordiska ministerrådet och slog rekord i både antal besökare och utställare. I år har man valt att ta internationaliseringen ännu ett steg. I ett unikt samarbete med EWEA, den europeiska vindkraftsbranschens intresseorganisation, förläggs VIND2009 under konferensen European Offshore Wind 2009. Konferensen äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 14 – 16 september. Tillsammans beräknas Offshore Wind 2009 conference och VIND2009 locka över 3 000 deltagare och uppåt 200 utställare.


Nexans deltagande på VIND markerar en framskjuten position på vindkraftsmarknaden. 
– Nexans är en etablerad leverantör som skaffat sig en betydande erfarenhet av kabelleveranser till de stora vindkraftsparkerna världen över, säger Stefan Olsson, VD på Nexans IKO Sweden. I dagarna fick vi ytterligare ett bevis på detta då belgiska Belwind NV valde Nexans kabelteknik att transportera miljövänlig el från vindkraftsparken på Bligh Bank, 46 km utanför Zeebrugges kust, till runt 165 000 hushåll i Belgien.


Vindkraft är ett strategiskt viktigt tillväxtområde där Nexans ser stor potential. Investeringsplanerna hos de stora vindkraftsbyggarna i Sverige är omfattande och kommer från dagens 1 %-iga andel vindkraft att växa till 7 % år 2015 enligt prognoser som presenterades på VIND-mässan 2008.
– För att konkret visa vår satsning på detta marknadssegment lanserar Nexans två nya produkter lagom till vindkraftsmässan, berättar Stefan Olsson. Det är dels en ny fiberswitchmodell, som ingår i WINDLINK®-serien med avancerade lösningar för vindturbiner, dels en ny mellanspänningskabel speciellt utvecklad för vindkraftsanläggningar. Denna nya kabel har tagits fram av Nexans ingenjörsteam i Grimsås.


Nexans monter på VIND2009 kommer att fokusera på Nexans internationella och lokala expertis och på de ekonomiska fördelar våra genomtänkta lösningar ger.
 

Kontakt:

Eva Wallin Kommunikationschef
Tel 0325 - 801 98
Fax 0325 - 803 24
eva.wallin@nexans.com
Lars Josefsson Affärsområdeschef Distributörer och Installatörer
Tel 0325 80 152
lars.josefsson@nexans.com
Johansson Karin Kommunikationsavdelningen
Tel 0325 - 801 66
karin.johansson@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.