Nexans levererar 500 km kabel till flygplatsbelysningen på Cairo International Airport

Kairos flygplats2009 -10-20 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, levererar ca 500 km kabel till Cairo Engineering Equipment som ska användas till den nya tredje landningsbanan som byggs på Cairo International Airport i Egypten. Bygget av den nya landningsbanan, som kommer att bli 4 000 meter lång och 65 meter bred, har redan inletts. Den nya landningsbanan kommer att ersätta den nuvarande korsade banan och öka flygplatsens kapacitet till 120 starter och landningar om dagen.

De 500 km kabel som Nexans levererar kommer att omfatta 340 km 5-kilovolts primärkabel som ska lämna strömförsörjning till belysningstransformatorerna och 80 km sekundärkabel av typen H07RN-F som ska förbinda transformatorerna med flygfältsbelysningen. Systemet omfattar även 80 km standardjordkabel av typen H07V-U.

– Nexans vann kontraktet eftersom produkterna uppfyller alla gällande internationella specifikationer för flygplatsapplikationer", säger Paolo Pieri som är Airport Infrastructure Business Segment Manager på Nexans. "Vi fick också kontraktet tack vare det konkurrenskraftiga priset, vår kundsupport och den långa referenslistan.

Kabeltillverkningen kommer att ske i Nexans fabriker i Lyon, Bohain och Autun i Frankrike. 

 Utöver markbelysningen på flygplatsen tillhandahåller Nexans en hel serie kabellösningar för att trygga flygplatsens säkerhet och effektivitet. Det rör sig bland annat om kraftkabel (hög-, medel- och lågspänning) och fiberkabel inom allt från kraft- och kommunikationsnät till terminaler, hangarer och kontrolltorn. Nexans har sedan tidigare genomfört leveranser till många flygplatser världen över som t.ex.  Incheon Airport i Seoul i Sydkorea, Enfidha i Tunisien och Jeddah i Saudi-Arabien.

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.