Nexans lanserar MOTIONLINE™ – kabellösningar för automation

Varumärket MOTIONLINE™ avspeglar dynamiken i Nexans utbud av kabellösningar för krävande automationstillämpningar där kablar
spelar en viktig roll

2009-11-24 – Nexans, världsledande företag inom kabelindustrin, har lanserat ett nytt varumärke – MOTIONLINE™ – som avspeglar den stora flexibiliteten i det omfattande utbudet av kabellösningar för krävande automationsinstallationer där kablar spelar en viktig roll.
 

MotionLine launch illu 250Brett produktutbud och global service

Nexans har ett mycket brett utbud av kabelprodukter för automation, bland annat kedjekablar, servomotorkablar, omkodar-, styr- och busskablar samt specialkablar för robotar.

Nexans har nu samlat alla kabellösningar för automation under varumärket MOTIONLINE™ för att lyfta fram sina samlade resurser på detta område, från miniatyrstyrkablar till avancerade industrikablar (Profinet) och diskreta elkablar. Det nya varumärket omfattar även hybridkablar som uppfyller kraven för decentraliserade styrsystem genom att kombinera el- och signaltrådar i samma kabel.
 

Tester och produktutveckling – föregångare inom industristandarder

MotionLine Cable 250Hemligheten bakom Nexans etablering som ledande leverantör till automationssektorn är företagets inriktning på tester och forskning och utveckling. Bakom detta ligger betydande investeringar i ett center för automationstillämpningar som utgör en del av Nexans Research Centre. Denna anläggning, unik i branschen, möjliggör provning av kablar med dynamiska laster som simulerar realistiska driftsförhållanden och på så sätt säkerställer den bästa kombinationen av böjlighet, sträckning och vridningshållfasthet för den avsedda tillämpningen.

Det intensiva utvecklingsarbetet har gjort att Nexans varit med och utvecklat industristandarder som till exempel Profibus och ASI. Koncernen är också ofta först med innovativa kabelmaterial. Allt detta borgar för att ledar- och isoleringsmaterialet som används i MOTIONLINE™-utbudet har den brand- och värmebeständighet som krävs för säkerhet och drift, samtidigt som kablarna är beständiga mot olja och andra kemikalier, vilket är viktigt för en lång hållbarhet.

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Tel +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.