Världsnyhet från Nexans: – Detta kommer att förändra marknaden för kraftkablar

elektriker_150Grimsås 2012-10-15 – För några år sedan introducerades Nexans Easy™-koncept med stor framgång. Nu är det dags att utöka familjen med kraftkablar. Efter år av utvecklingsarbete är världsnyheten nu redo att rullas ut på den svenska marknaden.

– Vi är stolta över att vara först med den här nyheten. Idén fick vi efter samtal med många elinstallatörer runt om i landet. De sa alla samma sak, kraftkablarna på marknaden var bra, men stela och svårarbetade. Vi insåg att vad de egentligen efterfrågade var kraftkablar med vårt Easy-koncepts alla fördelar, säger Lars Josefsson, chef affärsområde Kraft på Nexans.


Enkla att skala, smidiga och säkra
Kraftkablarna som nu har premiär är FXQ Easy™ 1 kV och AXQ Easy™ 1 kV. Patentsökta kablar som är enklare att skala, smidigare att arbeta med och säkrare att använda.

– Det är första gången som en leverantör lyckats utveckla produkter med de här egenskaperna i det här segmentet. Alla luttrade elinstallatörer kan nu glömma allt som varit jobbigt med kraftkablar. Det här kommer att revolutionera kabelbranschen, säger Mats Klarén, chef produkt & marknad affärsområde Kraft på Nexans.

En stor nyhet som knappt syns
Anvisa, knäck och dra, det är en annan nyhet som gör det enklare att skala kablarna (gäller FXQ Easy™ 1 kV 1,5-16 mm2 och AXQ Easy™ 1 kV 16-35 mm2). Ett vitt skikt under manteln förhindrar att man skär för djupt. Manteln går sedan lätt att dra av. Kablarna är dessutom halogen- och talkfria.

Nexans tänkte tvärtom
På AXQ Easy™ 1 kV 50-300 mm2 är skyddsledaren placerad i centrum. På så sätt slipper användarna samla ihop skärmtrådarna före anslutning. Det gör arbetet både snabbare och säkrare. Ytterligare en nyhet är rivtråden som är placerad under manteln. Den gör det extra enkelt att skala kablarna.

För samtliga nyheter gäller att kraftkablarna är provade enligt svensk standard, patentsökta och utvecklade av Nexans Sweden, Grimsås. För mer information eller ytterligare bildmaterial kontakta nedanstående personer.

Läs mer på: www.nexans.se/kraftkablar
 

Mer information:

Kontakt:

Wallin Eva Kommunikationschef
Tel 0325-801 98
eva.wallin@nexans.com
Lars Josefsson Affärsområdeschef Distributörer och Installatörer
Tel 0325 80 152
lars.josefsson@nexans.com
Klarén Mats Produktchef Elnät
Tel 0325 - 80 170
Fax 0325 - 803 25
mats.klaren@nexans.com

Om Nexans

Nexans är en global och ledande expert inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för kraftöverföring och distribution, industri och installation. Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät till energitillgångar (vindkraftsturbiner, solceller, olja och gas eller gruvdrift) och till transporter (skeppsbyggnad, flyg- och fordonsindustri, automation och järnvägar). Nexans tar ansvar för en hållbar utveckling och detta arbete är en integrerad del av företagets globala och operativa strategi. Ständiga innovationer av produkter, lösningar och tjänster, medarbetarnas utveckling och engagemang, kundorienterin, samt säkra industriella processer med begränsad miljöpåverkan är alla viktiga beståndsdelar i arbetet för en hållbar framtid. Med industriell närvaro i 40 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 25 000 anställda och en försäljning under 2011 på 7 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen. Mer information på www.nexans.se eller www.nexans.mobi.