Ny kabelförpackning anpassad för installatörens vardag

En förpackning måste vara lätt att bära och ta med. Den bör dessutom vara tillverkad i ett material som tål att utsättas för både smuts och fukt. Förutsättningar på en normal byggarbetsplats helt enkelt.

Cable GuyGrimsås 2014-04-23 − I en strävan att hela tiden utveckla lösningar som gör installatörens arbete enklare, lanserar Nexans en ny, förbättrad Cable Guy™ kabelbox.

För några år sedan introducerades Nexans Easy™-koncept med stor framgång. Easysortimentet är sedan 2013 ett komplett sortiment av både installations- och kraftkablar. Gemensamt för dem alla är att de är enklare att skala, smidigare att arbeta med och säkrare att använda.
- Det är inte bara kabelns hanteringsegenskaper som påverkar installatörens vardag. Hur kabeln är förpackad är också viktigt. Därför har vi tagit fram en ny kabelbox, praktisk och genial i all sin enkelhet, berättar produktchef Aron Andersson på Nexans.

Den nya förpackningen har en förbättrad design som gör det enkelt att dra ut kabeln samt att rulla tillbaka den kabel som inte behövs. Den är smuts- och fukttålig, liten och smidig och lätt att ta med.
- En förpackning måste vara lätt att bära och ta med. Den bör dessutom vara tillverkad i ett material som tål att utsättas för både smuts och fukt.  Förutsättningar på en normal byggarbetsplats helt enkelt, säger Aron Andersson. 
 

EXQ Easy™ i ny förpackning

Samtidigt med lanseringen av den nya Cable Guy, finns även Nexans populära vitkabel EXQ Easy™ tillgänglig i den förbättrade förpackningen.
-  Vi vet att EXQ Easy™ är mycket uppskattad hos installatörer på grund av dess unika hanteringsegenskaper. Genom att erbjuda EXQ Easy™ i en ny, användarvänlig förpackning vill vi bidra till att göra deras arbete ännu enklare.

 Successivt kommer även utvalda produkter inom Nexans övriga installationskabelsortiment att finnas tillgängliga i den nya förpackningen.

 

Kortfakta Cable Guy
•  Lättare att dra ut kabeln
•  Lättare att föra tillbaka utdragen kabel
•  Tåligare mot smuts och fukt
•  Lätt att ta med
•  Kabelsortiment tillgängligt i Cable Guy: EKRK, EXQ Easy, ELQXBE, tvinnad FQ

 

 

Kontakt:

Wallin Eva Kommunikationschef
Tel 0325-801 98
eva.wallin@nexans.com
Aron Andersson Produktchef Installation
Tel 0325-801 33
aron.andersson@nexans.com

Om Nexans

Nexans tryggar tillgången på energi genom sitt stora och varierade utbud av kablar och kabellösningar som förbättrar våra kunders verksamhet och resultat världen över. Nexans ambition är att vara en samarbetspartner och ett stöd för kunderna inom fyra huvudaffärsområden: kraftöverföring och distribution (till havs och på land), energiresurser (olja och gas, gruvdrift och förnybara energikällor), transporter (väg, järnväg, flyg och fartyg) och installation (kommersiella byggnader, bostäder och datacentraler). Nexans strategi bygger på en ständig innovation av produkter, lösningar och tjänster, kompetensutveckling för medarbetare, utbildning av kunder och introduktion av säkra industriprocesser med så liten miljöpåverkan som möjligt. Under 2013 blev Nexans det första företaget i kabelindustrin som bildade en stiftelse för att främja långsiktiga projekt som ger utsatta samhällen runt om i världen tillgång till energi. Med en industriell närvaro i över 40 länder och försäljningskontor över hela världen, hade Nexans 2013 närmare 26 000 anställda och en omsättning på cirka 6,7 miljarder euro. Nexans är börsnoterat på NYSE Euronext Paris, avdelning A. För mer information, besök

www.nexans.com