Nexans Cable Walker™

Ny kabelvagn som gör installatörens arbete snabbare och säkrare

Cable Walker™I en strävan att hela tiden utveckla lösningar som gör installatörens arbete enklare, lanserar Nexans Cable Walker™ - en kabelvagn för transport och avrullning av kabel från plastbobiner.
– Med Nexans Cable Walker™ behövs inga lyft eller sparkar för att hantera tunga kabelbobiner. Cable Walker är både transportör och avrullare, vilket gör installatörens arbete både lättare, snabbare och säkrare, säger produktchef Aron Andersson på Nexans.

Sedan många år har Nexans arbetat målmedvetet med att utveckla och tillverka produkter och lösningar för en enklare vardag. För några år sedan introducerades exempelvis Nexans Easy™-kablar. Gemensamt för dem alla är att de är enklare att skala, smidigare att arbeta med och säkrare att använda. 
– Vi vet att det inte bara är kabelns hanteringsegenskaper som påverkar installatörens vardag. På större byggarbetsplatser är det minst lika viktigt att enkelt kunna transportera och hantera kabelns förpackning, stora och tunga plastbobiner. Därför har vi utvecklat Cable Walker™, berättar produktchef Aron Andersson på Nexans.

Den nya kabelvagnen har en stabil och lättrullad konstruktion. Dessutom har den ett praktiskt refillsystem som gör påfyllningen snabb och enkel. 
– En förpackning ska vara lätt att flytta och ta med. Utan att riskera att skada händer eller rygg. Den bör dessutom ha en stabil konstruktion som möjliggör smidig och kostnadseffektiv refill och återanvändning, säger Aron Andersson.

Nexans Cable Walker™ passar för flertalet av Nexans installationskablar på plastbobin. För en fullständig förteckning, se produktinformation i länk till höger.

 

Kontakt:

Aron Andersson Produktchef Installation
Tel 0325-801 33
aron.andersson@nexans.com