Franska ambassadören på besök hos Nexans

"Jag är väldigt tacksam att jag blev inbjuden hit, det är en stor och imponerande verksamhet."

Franska ambassadören besöker Nexans i Grimsås
Ambassadör Jean-Pierre Lacroix och Nexans produktionschef Hans Yngvesson på rundvandring i fabriken.

2014-06-11 - Frankrikes ambassadör i Stockholm, Jean-Pierre Lacroix, gästade Nexans produktionsanläggning i Grimsås. "En stor och imponerande verksamhet", enligt ambasadören.

Med 530 anställda är Nexans Sweden en av de största privata arbetsgivarna i Tranemo kommun. Den 11 juni gästades Grimsåsföretaget av Frankrikes ambassadör i Stockholm, Jean-Pierre Lacroix, och honorärskonsul Erik Svensson vid franska konsulatet i Göteborg.

– I egenskap av ett betydande franskägt industriföretag i Sverige har vi bjudit in Frankrikes ambassadör, Jean-Pierre Lacroix, för att presentera vårt framgångsrika företag och visa vår fina produktionsanläggning, säger Nexans kommunikationschef Eva Wallin.

Som ambassadör är Jean-Pierre Lacroix’ roll bland annat att främja franska företag i Sverige. Han besöker olika företag ett par gånger i månaden och tycker att det är viktigt att ha koll på de franska företag som finns i Sverige.

– Det finns många platser i Sverige som har koppling till Frankrike på olika sätt. Jag är väldigt tacksam att jag blev inbjuden hit, det är en stor och imponerande verksamhet, säger Jean-Pierre Lacroix.

Besöket omfattade företagspresentation och rundvandring i företagets fabrikslokaler och avslutades med lunch där även kommunstyrelsens ordförande i Tranemo, Crister Persson deltog.
 

Kontakt:

Wallin Eva Kommunikationschef
Tel 0325-801 98
eva.wallin@nexans.com