Chatta om matte

"På Nexans tycker vi att det är viktigt att ha ett nära samarbete med skolorna i vårt närområde. Med "Mattecoach på nätet" vill vi stötta och samtidigt visa på vikten av naturorienterande ämnen i skolan."

MattecoachNu kan elever i Tranemo kommun chatta sig till bättre betyg genom Nexans och Tranemo kommuns gemensamma satsning "Mattecoach på nätet".  

”Mattecoach på nätet” är en tjänst som drivs av Vetenskapens hus, där blivande lärare vid KTH, Linköpings, Karlstads och Stockholms Universitet, under kvällstid, gratis och anonymt, chattar med elever som behöver hjälp med matteläxan. Förutsättningen för att elever ska kunna delta är att kommun eller företag är med och betalar, som sk partners till Vetenskapens hus.

- På Nexans tycker vi att det är viktigt att ha ett nära samarbete med skolorna i vårt närområde. Under många år har vi stöttat skolor och elever genom bland annat stipendier och stöd till UF-företag. Vi tar även gärna emot feriearbetare, studiebesök, PRAO-elever och ordnar APU-platser, säger personalchef Elisabeth Erikson på Nexans Sweden.

Efter ett tv-inslag i Rapport om ”Mattecoach på nätet” föddes idén hos Nexans att kunna ge även elever i Tranemo detta stöd. Nexans och Tranemo kommun, i nära samarbete med rektorer och mattelärare på Tranängsskolan och Tranemo gymnasium, introducerar nu tjänsten "Mattecoach på nätet". 

Med "Mattecoach på nätet" vill vi stötta och samtidigt visa på vikten av naturorienterande ämnen i skolan. Den nya nättjänsten passar även bra ihop med skolans egen satsning på Mattelyftet, som pågår parallellt, säger Elisabeth Erikson.

"Mattecoach på nätet" lanseras den 4 november 2014 för samtliga elever på högstadiet och gymnasiet i Tranemo kommun. I och med det, blir Tranemo den första västsvenska kommun som lanserar denna online-tjänst för elever.
 

Kontakt:

Hans Nordström Personalchef Nexans Sweden
Tel 0325 - 806 15
hans.nordstrom@nexans.com