Mycket fiber i liten kabel

En ny kompakt 288-fiberskabel från Nexans lanseras på Elfack. Den har utvecklats för att få plats i små kanalisationer och klarar långa blåslängder.

GRHLDVNexans omfattande sortiment av fiberkablar för stadsnät och landsortsnät har utökats med ännu en fiberkabel – en ny GRHLDV med 288 fibrer, avsedd för förläggning utomhus i kanalisation.

Den nya 288-fiberskabeln har utvecklats för att möta marknadens behov av kompakta och lättblåsta mångfiberkablar. På Elfack visas den upp för första gången.

– Många av våra kunder efterfrågar en liten kabel med plats för mycket fiber. Vår nya GRHLDV är utvecklad specifikt för detta ändamål. Den rymmer hela 288 fibrer men kan, tack vare en kompakt konstruktion, installeras i små kanalisationer, säger Jörgen Persson, produktchef på Nexans Sweden.

Den nya 288-fiberskabeln passar i kanalisation som har en innerdiameter på 14 mm eller mer och installeras med hjälp av blåsteknik. Nexans särskilda konstruktionsegenskaper ger kabeln extremt goda blåsegenskaper.

– GRHLDV är optimerad för installation med blåsteknik och klarar långa blåslängder. Exakt hur långa beror på kanalisationens beskaffenhet och hur den är förlagd, förklarar Jörgen Persson.

Kabelns fibrer ligger i 2,1 millimeters tuber, 24 fibrer per tub. Fibrerna 13 till 24 är ringmärkta. Kabeln är längsvattentät genom vaselin i och garn runt tuberna. Som förstärkningselement finns en så kallad FRP centalt placerad i kabeln.

GRHLDV med 288 fibrer är en del av Nexans omfattande utbud av kompletta system för fiber till hemmet. Nexans erbjuder unika totallösningar för FTTH, produkter som alla är anpassade för att fungera ihop och ge optimala prestanda och utvecklade för att möta kundernas krav på enkelhet, driftsäkerhet och kostnadseffektivitet.


Kortfakta GRHLDV SD 2.1

  • För förläggning utomhus i kanalisation
  • Hög fiberpackningstäthet
  • Finns med 144, 192 och 288 fibrer
  • Optimerad för blåsinstallation och klarar långa blåslängder
  • Längsvattentät

Kontakt:

Jörgen Persson Produktchef fiberoptiska kablar
Tel 0325-802 83
Fax 0325-803 25
Jorgen.Persson@nexans.com