Dogus Construction Group väljer Nexans kraftkablar till ny tunnelbanelinje i Istanbul

Nexans har slutit ett avtal med Dogus Construction Group värt 11 miljoner euro om att leverera kraftkablar till ny tunnelbanelinje.

2016-02-16 – Dogus Construction Group har utsett Nexans till leverantör av Alsecure-kablar med låg- och mellanspänning till Istanbuls nya tunnelbanelinje, som med ytterligare 20 km räls förbättrar kollektivtrafiken till stadens förorter. Nexans har efter en inledande specifikationsstudie fått i uppdrag att leverera både lågspännings- och mellanspänningskablar i Alsecure-serien till ett projekt beställt av Istanbuls kommun med ett totalt kontraktsvärde på 563 miljoner euro.

Dogus Construction Group väljer Nexans kraftkablar till ny tunnelbanelinje i IstanbulNexans tog fram en speciallösning för Istanbul Metroline-projektet med ett utökat mekaniskt skydd för kablarna, ett ytterhölje som skyddar mot angrepp av gnagare och robusta brandtester.
Kabelleveranserna kommer att dellevereras under året med sex veckors mellanrum. Projektet ska slutföras under 2017.
Utbyggnaden innebär att den befintliga tunnelbanelinjen får 16 nya stationer och att det kommer att ta 24 minuter att resa från Istanbuls centrum till de expanderande förorterna. Linjen tar 65 000 passagerare i timman i var riktning.
Emre Erol, Senior Sales Manager på Nexans i Turkiet säger:
– Det är glädjande att ha tilldelats ett kontrakt för ett av världens mest välansedda anläggningsföretag i en urvalsprocess med mycket hård konkurrens. Vi ser fram emot att få bidra till ökad kapacitet i Istanbuls rälsbundna transportsystem.

Länkar:

Kontakt:

Wallin Eva Kommunikationschef
Tel 0325-801 98
eva.wallin@nexans.com

Om Nexans

Nexans tryggar tillgången på energi genom sitt stora och varierade utbud av kablar och kabellösningar som förbättrar våra kunders verksamhet och resultat världen över. Nexans ambition är att vara en samarbetspartner och ett stöd för kunderna inom fyra huvudaffärsområden: kraftöverföring och distribution (till havs och på land), energiresurser (olja och gas, gruvdrift och förnybara energikällor), transporter (väg, järnväg, flyg och fartyg) och installation (kommersiella byggnader, bostäder och datacentraler). Nexans strategi bygger på en ständig innovation av produkter, lösningar och tjänster, kompetensutveckling för medarbetare, utbildning av kunder och introduktion av säkra industriprocesser med så liten miljöpåverkan som möjligt.
Under 2013 blev Nexans det första företaget i kabelindustrin som bildade en stiftelse för att främja långsiktiga projekt som ger utsatta samhällen runt om i världen tillgång till energi.
Nexans är en aktiv medlem i Europacable, den europeiska organisationen för ledar- och kabeltillverkare, och har undertecknat Europacable Industry Charter. Denna deklaration uttrycker medlemmarnas åtagande att följa principerna och målsättningarna att utveckla etiska, hållbara och högkvalitativa kablar.
Med en industriell närvaro i över 40 länder och försäljningskontor över hela världen, hade Nexans 2014 närmare 26 000 anställda och en omsättning på 6,4 miljarder euro. Nexans är börsnoterat på NYSE Euronext Paris, avdelning A.
För mer information, besök www.nexans.se.