Nexans leder energin till världens största kaliumkarbonatgruva

Nexans säkrar ett åttaårskontrakt för leverans av kabel och support till kaliumkarbonatgruvan Mosaic K3 i Kanada.

Paris La Défense, 16 oktober 2017 – I takt med att världens befolkning fortsätter växa kommer kaliumkarbonat, en av huvudingredienserna i gödningsmedel för jordbruket, att spela en allt större roll för vår gemensamma framtid. För att kunna tillgodose det växande behovet har Mosaic, världens ledande producent av växtnäringsämnena kaliumkarbonat och fosfat, valt Nexans som leverantör av kraftkabel och support till sin 1,7 miljarder dollar stora utbyggnad, som kommer att göra deras K3-anläggning i Kanada till världens största kaliumkarbonatgruva redan 2024. 
 

Nexans to Power the World’s Largest Potash MineFöretaget Mosaic väljer Nexans för vår förmåga att leverera innovativ kabel med högsta kvalitet, som dessutom håller längre i de tuffaste gruvmiljöer. Vi kommer också att tillhandahålla industriledande utbildning och teknisk support på platsen.

- Vi ser fram emot att vara en del av Mosaic K3s ambitiösa tillväxtplan inom ramarna för det kontrakt som stärker Nexans ställning som ledande kabelleverantör till både underjordiska gruvor och dagbrott, säger Steven Vermeulen, Nexans Executive VP Americas. Detta avtal bygger på en tioårig relation mellan våra organisationer och ett omfattande samarbete med vår distributionspartner, vars förmåga att hantera logistik och kablar på ett alldeles perfekt sätt kompletterar våra överlägsna och beprövade lösningar.
 

De första kablarna levereras under Q1 2018 och kommer att tillverkas i vår anläggning AmerCable i El Dorado i Arkansas i USA. Vi kommer att leverera mer än 1300 km CSA-certifierad kabel till K3, inklusive matarkabeln Tiger® Brand SHD-GC för gruvor och mobila kraftcentraler.

 

Länkar:

Kontakt:

Angéline Afanoukoe Press relations
Tel +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Tel +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tryggar tillgången på energi genom sitt stora och varierade utbud av kablar och kabellösningar som förbättrar våra kunders verksamhet och resultat världen över. Nexans ambition är att vara en samarbetspartner och ett stöd för kunderna inom fyra huvudaffärsområden: kraftöverföring och distribution (till havs och på land), energiresurser (olja och gas, gruvdrift och förnybara energikällor), transporter (väg, järnväg, flyg och fartyg) och installation (kommersiella byggnader, bostäder och datacentraler). Nexans strategi bygger på en ständig innovation av produkter, lösningar och tjänster, kompetensutveckling för medarbetare, utbildning av kunder och introduktion av säkra industriprocesser med så liten miljöpåverkan som möjligt. Under 2013 blev Nexans det första företaget i kabelindustrin som bildade en stiftelse för att främja långsiktiga projekt som ger utsatta samhällen runt om i världen tillgång till energi. Nexans är en aktiv medlem i Europacable, den europeiska organisationen för ledar- och kabeltillverkare, och har undertecknat Europacable Industry Charter. Denna deklaration uttrycker medlemmarnas åtagande att följa principerna och målsättningarna att utveckla etiska, hållbara och högkvalitativa kablar. Med en industriell närvaro i över 40 länder och försäljningskontor över hela världen, hade Nexans 2016 närmare 26 000 anställda och en omsättning på 5,8 miljarder euro. Nexans är börsnoterat på NYSE Euronext Paris, avdelning A. För mer information, besök www.nexans.se.

www.nexans.com