Nexans först med att garantera 10 Gigabit i kopparnätet

Som första bolag utlovar Nexans en LAN-prestandagaranti som uttryckligen garanterar att framtida 10Gbase-T Ethernet-applikationer kommer att fungera.

PM_041001_10gbit_150Paris den 1 oktober 2004 - Arbetsgruppen IEEE 802.3an arbetar nu med att definiera en framtida 10 Gigabit Ethernet kopparapplikation, 10Gbase-T. Gruppens mål är att överföra denna enormt krävande bandbredd över 100 m, dvs det normala avståndet för ett standardiserat kabelsystem. Även om det fortfarande är i sin linda är Nexans i den unika positionen att man kan utlova en formell garanti av denna nya applikation. Genom att använda Nexans LANmark-7 kabelsystem och GG45 kategori 7-tekniken garanterar Nexans fullt stöd för 10 Gbase-T när den slutligen når marknaden. Lösningen ligger i GG45, ett kontaktdon som rekommenderas av ISO-standarden för kategori 7 och som är det enda kontaktdonet för kategori 7 som är bakåtkompatibelt med nuvarande RJ45-interface.

Mark Rogers, VD för Nexans Cabling Solutions och placerad i Bryssel kommenterar; “Det har varit mycket prat inom branschen de senaste månaderna om 10 Gigabit då några av våra konkurrenter påstått att de redan har klara lösningar på 10 Gigabit. Men när man tittar närmare på det finstilta är deras påståenden inte så hållbara som de först verkar. Även om utvecklingen av 10 Gig ännu inte nått ens sitt första utkast är vi övertygade om att LANmark-7-lösningen överträffar alternativa modeller som fortfarande diskuteras och att vi därför är i den unika positionen att vi kan utlova full garanti utan finstilt text – det KOMMER att fungera med LANmark-7 – punkt slut!”
 
Mycket av diskussionerna kring 10 Gigabit har fokuserats på osäkerheten om UTP har kapaciteten att klara de inneboende problemen med "alien crosstalk" när kablarna installeras i stora buntar, men Rogers betonar att det är kontakten som är viktig. “RJ45 har nått sin gräns med Kat 6 vid 250MHz, men för 10 Gigabit gäller att bandbredden dubbleras till 500 MHz. Den enda kontakt som finns i dag och som är standardiserad över 250MHz och som är bakåtkompatibel med RJ45 är GG45.”      

Kontakt:

Engberg Hans Produktchef metallisk telekabel
Tel 031 - 792 77 54
Fax 031 - 88 67 90
hans.engberg@nexans.com