Integrerat fiber/kopparuttag hanterar fiberöverskottet vid terminering

2005-06-16 - Nexans introducerar ett nyutvecklat fiberuttag som gör det möjligt att hantera fiberöverskott och skarvhylsor vid terminering av fiber ända ute vid arbetsplatsen. Dessutom kan uttaget integrera koppar och fiber i ett gemensamt uttag.

FiberuttagDet nya fiberuttaget ingår i Nexans LANmark-OF-sortiment och har till skillnad från ett standarduttag försetts med extra utrymme för att fiberöverskott samt skarvhylsor smidigt ska kunna rymmas i det färdiginstallerade uttaget vilket borgar för hög tillförlitlighet och driftssäkra fiberoptiska inkopplingar i kabelsystemet.

Uttaget baserar sig på Nexans välkända Snap-in-koncept som möjliggör stor flexibilitet och enkel installation.

Den sinnrika konstruktionen rymmer upp till fyra fibrer och kan användas i varierande montagesituationer: infälld täckram, utvändig box eller direkt i kabelkanal. Dessutom kan uttaget förses med kopparkontakter om det finns behov att integrera koppar och fiber i ett gemensamt uttag

Tillämpningar:

  • Fiber ända ut till arbetsplatsen (Fibre To The Desk)
  • Lagring av fiber för framtida bruk
  • Mixade uttag för koppar & fiber

Produktegenskaper

  • Speciellt avpassade hållare för skarvhylsor
  • Plats för två stycken Snap-in mellanstycken: SC-LC-MTRJ
  • Plats för att dragavslasta inkommande kabel med buntband
  • Lämpad för montage på både slät och rundad yta
  • Dimensioner (H x B x D): 125x74x34 mm
  • Standard hålbild: 45x45
  • Material: PC ABS UL94V0

Kontakt:

Engberg Hans Produktchef metallisk telekabel
Tel 031 - 792 77 54
Fax 031 - 88 67 90
hans.engberg@nexans.com
Karin Johansson Kommunikationsavdelningen
Tel 0325 - 801 66
karin.johansson@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Nexans tar ansvar för en hållbar utveckling och detta arbete är en integrerad del av företagets globala och operativa strategi. Ständiga innovationer av produkter, lösningar och tjänster, medarbetarnas utveckling och engagemang, samt säkra industriella processer med begränsad miljöpåverkan är alla viktiga beståndsdelar i arbetet för en hållbar framtid. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.