Nexans lanserar förkontakterade LAN-fiberkablar

En mervärdeslösning för att minska installationstiden och kostnaden samtidigt som man säkrar ett hållbart LAN-nät på lång sikt

2006-06-28 – Nexans har utvecklat ett innovativt sortiment av förkontakterade LAN-fiberkablar, benämnda LANmark-OF Pre-Term. Kablagen har utmärkta kabelegenskaper och kombinerar hög bandbredd med förbättrade kontaktegenskaper. Denna mervärdeslösning minskar både installationstiden väsentligt och kostnaden samtidigt som den garanterar framtidssäkra lösningar för applikationer i områdesnätet, stamnätet, spridningsnätet eller i datahallar.

Fördelar: snabb installation av nätverk
LANmark-OF Pre-Term kännetecknas av hög prestanda på både fiber och kontakter. Det gör det möjligt att förbättra den totala dämpningen, vilket ökar antalet möjliga kopplingspunkter i t ex datahallar (mer än 6 kopplingar över 100 m för 10Gbase-SR-applikationer). Eftersom kontakterna redan är monterade så går installationen snabbt och smärtfritt utan att det krävs speciell utrustning för terminering. Det behövs inte heller några specialverktyg eller förbrukningsmaterial som t ex slippapper. Varje kablage har konstruerats och tillverkats av optoingenjörer enligt varje kunds specifika krav. 

Kvalitet: kontakterat och testat
För att kunna tillverka tillförlitliga förkontakterade fiberkablar med hög kvalitet måste ett antal villkor uppfyllas.  Därför är alla LANmark-OF Pre-Term fullt ut kontakterade och testade i en kvalitetssäkrad fabriksmiljö. De levereras med testresultat och omfattas av 25 års LANmark-OF-garanti.

Robusthet: förstärkt skydd
För att skydda kontakterna från yttre påverkan som dragpåkänning och klämning under installation, levereras kablagen med förstärkta, transparenta skyddstuber i varje ände. Lösningen innefattar en dragavlastning, som, om det är nödvändigt, kan kombineras med en återanvändningsbar dragögla.

Applikationer
1000Base-SX Ethernet LAN-applikationer 1.06 Gb/s Fibre Channel SAN-applikationer
1000Base-LX Ethernet LAN-applikationer 2.12 Gb/s Fibre Channel SAN-applikationer
10GBase-SR Ethernet LAN-applikationer 4.25 Gb/s Fibre Channel SAN-applikationer
                                                          10 Gb/s Fibre Channel SAN-applikationer 

Kontakt:

Engberg Hans Produktchef metallisk telekabel
Tel 031 - 792 77 54
Fax 031 - 88 67 90
hans.engberg@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Nexans tar ansvar för en hållbar utveckling och detta arbete är en integrerad del av företagets globala och operativa strategi. Ständiga innovationer av produkter, lösningar och tjänster, medarbetarnas utveckling och engagemang, samt säkra industriella processer med begränsad miljöpåverkan är alla viktiga beståndsdelar i arbetet för en hållbar framtid. Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.