Nexans DuoTrack-system erhåller tyska Federal Railway Authoritys typgodkännande

Allt-i-ett-lösning kombinerar kontroll- och signalfunktioner i en enda lättinstallerad kabel

DuoTrack Cable2007-01-29 – DuoTrack, Nexans innovativa koppar- och fiberkabellösning för regionala järnvägar har erhållit typgodkännande från Tysklands Federal Railway Authority (EBA). DB Deutsche Bahn AG (det statliga tyska järnvägsbolaget) kommer att använda kabeln för första gången i ett pilotprojekt i moderniseringen av Odenwaldjärnvägen i Hessen, i centrala Tyskland.

Allt-i-ett-lösning för kommunikation och kontroll
Nexans har utvecklat DuoTrack för att tillhandahålla en allt-i-ett-lösning som kombinerar alla koppar- och fiberoptiska servicekablar som behövs för de regionala järnvägarnas kommunikationer och kontrollfunktioner i en enda kabel. 

Snabb och enkel installation
DuoTracks hållbarhet och livslängd gör den särskilt enkel att installera, då kabeln kläms fast direkt på järnvägsrälsen. Metoden gör att man slipper tidskrävande och kostsamma arbeten jämfört med traditionellt tillvägagångssätt där flera olika kablar förläggs i betongkanalisation eller grävs ner.
DuoTrack on site

Länkar:

Kontakt:

Dag Hamm Försäljning Telekom Key Accounts and Export
Tel 0325 - 801 81
Fax 0325 - 803 25
dag.hamm@nexans.com
Karin Johansson Kommunikationsavdelningen
Tel 0325 - 801 66
karin.johansson@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, installation och industri. Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i mer än 30 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 21 000 anställda och en försäljning under 2006 på 7,5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.