Nexans återkallar värmekabel-produkter

Uppdatering av tidigare information

2007-02-16 - Nexans har upptäckt ett fel i ett litet antal av sina värmekabelprodukter och har beslutat återkalla följande produkter:


- Nexans Millikit sålda under perioden 2006-10-27 - 2007-02-14 

I information som tidigare gått angavs ytterligare två värmekabelprodukter - Nexans Millimat och Hunton Silencio EL men det har nu kunnat konstateras att inga av dessa två golvvärmepaket har sålts i Sverige under den berörda perioden. 

Nexans Millikit säljs till elinstallatörer via elgrossister.

Millikit II


Användare som har köpt och/eller fått golvvärmesystem av dessa typer installerade under de aktuella tidsperioderna anmodas stänga av golvvärmen och kontakta inköpsstället eller den ansvarige installatören som kan upplysa om värmekabelanläggningen omfattas av återkallelsen. Om så är fallet ska installatören koppla ifrån värmekablarna och därefter kontakta Nexans.


Kontroll och eventuellt utbyte av installerade produkter kommer att göras på plats efter Nexans anvisningar. Produkter som inte är installerade byts mot nya hos grossisten.


Eventuella frågor ställs till Nexans på telefon 0325 - 80 000 eller enligt kontaktuppgifter nedan. Upplysningar om återkallelsen och fortlöpande information till installatörer kommer att finnas här på vår webbplats. 

Allmän information Nexans värmeprodukter finns på vår värmekabelsida: www.nexans.se/heating.

Kontakt:

Försäljning värmekabelsystem Nexans IKO Sweden
Tel 0325 - 80 000
generalindustry-pc.se@nexans.com