Ny information angående återkallelsen av värmekablar

Flera produkttyper är nu säkrade

2007-03-03 - Som tidigare meddelat har Nexans  upptäckt ett fel i ett litet antal av sina värmekabelprodukter och har beslutat återkalla dessa.

I Sverige har nu flera av de sålda produkttyperna kunnat säkras och återkallelsen gäller from nu bara följande produkttyper:

- Nexans Millikit med effekterna 325 W, 430 W eller 540 W,
sålda under perioden 2006-10-27 - 2007-02-14
 

I information som tidigare gått angavs ytterligare två värmekabelprodukter - Nexans Millimat och Hunton Silencio EL men det har nu kunnat konstateras att inga av dessa två golvvärmepaket har sålts i Sverige under den berörda perioden. 

Nexans Millikit säljs till elinstallatörer via elgrossister.

Millikit II


Användare som har köpt och/eller fått golvvärmesystem av dessa typer installerade under de aktuella tidsperioderna anmodas stänga av golvvärmen och kontakta inköpsstället eller den ansvarige installatören som kan upplysa om värmekabelanläggningen omfattas av återkallelsen. Om så är fallet ska installatören koppla ifrån värmekablarna och därefter kontakta Nexans.


Kontroll och eventuellt utbyte av installerade produkter kommer att göras på plats efter Nexans anvisningar. Produkter som inte är installerade byts mot nya hos grossisten.


Eventuella frågor ställs till Nexans på telefon 0325 - 80 000 eller enligt kontaktuppgifter nedan. Upplysningar om återkallelsen och fortlöpande information till installatörer kommer att finnas här på vår webbplats. 

Allmän information Nexans värmeprodukter finns på vår värmekabelsida: www.nexans.se/heating.

Kontakt:

Försäljning värmekabelsystem Nexans IKO Sweden
Tel 0325 - 80 000
generalindustry-pc.se@nexans.com