Nexans expanderar i Kina

Ny fabrik i Nanning producerar tele- och signalkabel

Från öpningsceremonin2007-04-10 – Nexans, världens ledande kabeltillverkare, invigde den 22 mars under högtidliga former den nya produktionsanläggningen i Nanning, som ligger i den kinesiska provinsen Guangxi. Det blev den tredje helägda Nexansfabriken i landet* och den ska producera telekablar och signalkablar för järnvägsmarknaden. Fabriken är ett viktigt steg för att öka Nexans närvaro i Kina.

Nexans Nanning kommer i första hand att tillverka telekabel av koppar som används för växling, överföring och DSL-access för fasta och mobila nätverk samt mångparig kabel för telekom-tillämpningar inom- och utomhus. Med tanke på den omfattande utbyggnaden av Kinas järnvägsnät erbjuder den nya fabriken även signalkablar för järnvägar (telekabel, signal- och styrkablar, axelräknare och baliskablar).

Anläggningen i NanningNexans i Kina
Nexans etablerade sig på den kinesiska marknaden redan i mitten av 1980-talet. Nexans har tre helägda fabriker i landet som tillverkar tele- och LAN-kabel samt specialkabel till industrin. Företaget har även ett logistikcenter och tre försäljnings-kontor i Shanghai, Beijing och Hongkong. I dag har Nexans 600 anställda i Kina. 

Vid invigningen sa Michel Lemaire, chef för området Asien och Stilla Havet: “Tillväxten i Kina är stor och därför har vi inte tvekat att investera för att ha tillgång till lokal produktionskapacitet på den snabbt växande kinesiska marknaden. Att bygga en ny fabrik i Nanning passar in i vår affärsverksamhet."

* I juli  2006 blev Nexans (Nanning) Communications Co. Ltd (f d Nanning Huasun Cable Co. Ltd) ett helägt dotterbolag i Nexanskoncernen.

Länkar:

Kontakt:

Karin Johansson Kommunikationsavdelningen
Tel 0325 - 801 66
karin.johansson@nexans.com

Nexans

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, installation och industri. Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation. Med industriell närvaro i mer än 30 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 21 000 anställda och en försäljning under 2006 på 7,5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.