Kundcase N-line

16 maj 2023

Ingen röra i nytt garage

I Hestra, strax söder om Nexans fabrik i Grimsås har ett nytt garage tagit form och idag är elektrikerna Daniel Johansson och Aron Fransson ifrån Davids El på plats för att dra elen. Det rör sig om ett typiskt installationsjobb med vägguttag och belysning på agendan. Det ovanliga idag är att de har med sig Nexans allra senaste nyhet – N-Line, fördragna kablar i rör.

Fördragna kablar i rör är inget nytt i branschen, inte heller för dessa installatörer ”på nybyggen och stora byggen så är det nog 90% av det vi använder”.

Den nya förpackningen bärs in i garaget ifrån servicebilen och Daniel som arbetat som elektriker i 13 år konstaterar att den är lättare att bära än när det bara är plast runt röret. ”Det är skönt med handtag och underlättar när man ska packa in den i bilen igen. Vanligtvis när man skurit bort plasten på fördragna rör så ligger det ett skatbo kvar när man ska packa ihop sina saker. Så när man åker hem blir det bättre ordning i bilen även om den ursprungligen tar lika stor plats – 100 meter är ju ändå 100 meter”.

Förpackningen är en storebror till Nexans uppskattade Cable Guy, en lätthanterlig förpackning och enkel att återvinna som papp och plast. Just den inbyggda plastbobinen uppskattar Daniel och Aron ”Det blir väldigt lättarbetat. Den är väldigt lätt att rulla ut och att rulla tillbaka. Ett extra plus för att röret inte veckar sig vilket andra varianter kan göra när man drar ut dem. Att den inte veckar sig gör att man slipper springa tillbaka och knixa till den”.

En sak som är viktig för installatörer när det gäller fördragna kablar i rör är ”knäcket” i röret som gör det lätt eller svårt att få av. Daniel om knäcket i N-Line: ”Kanon, inga konstigheter alls, är minst lika bra som marknadsledarna på området. Lätt och enkelt”.

Det blir dags för rast och frukosten dukas upp på N-Line förpackningen ”Bra bonus att få ett bord på köpet” ler Daniel.

Röret idag är grått men de finns i olika färger utifrån användningsområde ”Bra koncept. Vi installerar mest data, tele och larm så det är en mycket bra att kunna särskilja dem direkt utifrån rörets färg”.

På frågan om vad som är viktigt för dem när de arbetar så svarar Daniel ”Det är mycket pris som avgör för oss och våra kunder men hittar man något som är bra och håller hög kvalitet så vill man ju köra vidare på det. N-Line uppfyller dessa kriterier och jag fortsätter gärna jobba med Nexans fördragna kablar i rör”.

Frukosten är slut och vi tackar Daniel och Aron för idag så att de får fortsätta jobba.

Davids El grundades 2007. Företaget är en servicepartner för allt inom elinstallation - från elbilsladdare i en villa till totalentreprenad för en byggarbetsplats. De utför installationer för el, larm, solceller, smarta hem och är certifierad KNX-partner.

 

Din kontakt

Larry Felixson

Komersiell Produktchef Larm & Säkerhet

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng