Elnät

Bassortimentlista, Elnät 2021

2021-nov-02

Bassortimentlista, Elnät 2021

Ladda ner Bassortimentslistan för  Elnät

Bassortimentlista för Nexans elnätsprodukter är nu uppdaterad för 2021.

Produkterna i bassortimentlistan tillverkas mot lager i Grimsås och målet är att A-produkterna skall levereras inom en veckas ledtid med reservation vid säsongstoppar då produkter tillfälligt kan ta slut. Genom att välja Nexans bassortiment har vi tillsammans skapat de bästa förutsättningarna för bra leveranser.

Lifemark™ återvinningsmärkning på våra kablar. 

En världsunik märkningsmetod som i klartext beskriver vilka ämnen som finns i kabeln. Innehållsdeklarationen präglas in på utsidan av kabelns mantel och kan läsas av den som hanterar kabeln. LifemarkTM underlättar återvinning och är en långsiktigt hållbar lösning.

Duolex™ - framtagen för att förhindra mantelskador 

Skador på manteln är en av huvudorsakerna till kabelfel. Att kabelns yttermantel är felfri har därför stor betydelse. Dubbla mantlar ger optimal hållfasthet. Duolex är avsedd för eldistribution och uppfyller de höga krav som ställs på en kabel när det gäller bästa mekaniska egenskaper vid tuffa förläggningsförhållanden. Den yttre manteln är dessutom rillad vilket ger en stötdämpande effekt som motverkar intryckningsskador.

Jordlina CCS – mindre stöldbegärlig jordlina 

Stölder av koppar är den tredje största organiserade brottsligheten i Sverige och stölderna kostar samhället mycket pengar varje år. Nexans har utvecklat en ny, mindre stöldbegärlig jordlina. Jordlina CCS (Copper Clad Steel) är en 7-trådig lina där centrumtråden är av kopparpläterat stål (CCS). Eftersom linan är blandad med stål är den svårare att återvinna och är därmed inte lika intressant att stjäla. För att linan ska vara enkel att särskilja från ”vanlig” jordlina är den belagd med svart ledande plast. Sammantaget medför det att den blir mindre stöldbegärlig.

 

Din kontakt

Mats Klarén

Produktchef Elnät

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng