Företaget

Kabelvärden #2 2021: Elektrifiering är ett måste för klimatet

2021-nov-08

Genom samarbete kan producenter, nätägare, byggföretag och konsumenter skapa gynnsamma förutsättningar för en förnybar energiproduktion.

Professor Tomas Kåberger, som ledde samtalen på Nexans Climate Day, berättade att produktion av vindkraft i dag är så effektiv att den är lönsam utan subventioner. Produktionen av solkraft är i länder som Saudiarabien nere i en kostnad på runt 10 öre/kWh. Så att öka produktionen och förbättra distributionen av förnybar el blir en hörnpelare i arbetet mot klimatförändringarna.

Nexans CEO Christopher Guérin tog honom på orden när han berättade om Nexans satsning på elektrifiering. Han berättade att de gigantiska satsningar som beslutats om i USA , Kina och Europa har fått Nexans att överge gamla fokusområden för en koncentrerad satsning på elektrifiering.

Dagen byggde på panelsamtal kring produktion, distribution och konsumtion av energi. Ulrik Stridbæk, vice president vid Ørsted, berättade att företaget investerar enorma 5 000–6 000 miljarder kronor fram till 2050 på offshorevindkraft i Nordsjön. Utbyggnaden i Nordsjön görs i samarbete med bland andra Nexans.  Fortsättningen på artikeln hittar du i den bifogade pdf:en.

Dessutom har Kabelvärden varit på besök i Kiruna som håller på att flytta – i september 2022 kommer Kiruna ha ett helt nytt centrum med öppna butiker och till årsskiftet 2022/2023 flyttar boende in – ett gigantiskt projekt där Nexans är med på ett hörn och levererar installationskabel samt brand- och säkerhetskabel. 

Läs mer i den bifogade pdf:en
 

Relaterade dokument

Din kontakt

Gabriella Myrén

Center of Expertise Communications Manager

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng