Larm och Säkerhet

Favoriten EQQXB Easy™

2022-sep-19

Vi har frågat våra produktchefer i Grimsås om vilken deras favoritkabel är.
Först ut är Jesper Gunnarsson, produktchef Larm & Säkerhet.

Valet är lätt – EQQXB Easy™. En fantastisk produkt som jag ständigt återkommer till. En mångsidig kabel med många olika installationsområden. Det är en lättskalad halogenfri kommunikationskabel för larm och säkerhet kan användas till privata kommunikationsnät som porttelefoner, passagesystem och inbrottslarm. Manteln och isoleringen är av flamskyddat material, uppfyller brandkrav CPR klass Dcas2d2a2, utger inga korrosiva gaser och har liten rökutveckling vilket kan vara livsavgörande vid brand.

“ En fantastisk produkt som jag ständigt återkommer till ”

Jesper Gunnarsson

produktchef Larm & Säkerhet
jespergunnarsson
Vem är Jesper?

Namn: Jesper Gunnarsson
Ålder: 29 år
Familj: Sambo och två barn
Fritid: Underhåll av gården. Fiske och musik.
Aktuell: Nexans nya produktchef för Larm & Säkerhet

Välkommen till Nexans Jesper! Du är ny produktchef för Larm & Säkerhet, vad innebär det?
Tack, det är en bred tjänst men man kan grovt säga att jag ska vårda sortimentet genom att utveckla och underhålla det. Genomföra livscykelanalyser, ansvara för produktdata men även support och kundkontakt genom exempelvis utbildningar och seminarier.

Vad gjorde du innan du kom till Nexans?
Jag har över tio års erfarenhet som installatör där merparten varit inom larm- och säkerhetslösningar. Har arbetat med privata, företags och kommunala projekt.

Hur kom du in på det spåret?
Intresset för el började redan när jag var liten grabb då jag plockade ut motorer från mina radiostyrda bilar och monterade dem i exempelvis mjölkkartonger och liknande. När det blev dags för gymnasiet var valet enkelt. Jag tog examen ifrån Elprogrammet och efter det fick jag jobb direkt.

Använde du som installatör Nexans kablar?
Jag använde nästan uteslutande Nexans kablar då jag uppskattar deras mångsidighet. De fungerar i många olika installationsområden, är lättskalade och lätthanterliga. Allt som underlättar arbetet ute på plats är positivt och det gör Nexans tydligt med sin filosofi ”För en enklare vardag”.

Varför sökte du dig till Nexans?
Efter tio år som installatör såg jag Nexans annons på webben, tjänsten kändes spännande, rolig och var en möjlighet för mig att utvecklas. Vad som tilltalade mig när jag sökte tjänsten var att det finns en enorm kunskap och spetskompetens på plats i Grimsås vilket ger en unik möjlighet att lyssna på kunderna och utveckla befintliga och nya produkter. Att ha laboratorium, verkstad, produktion och mängder av års kunskap samlat på samma plats är en enorm fördel. Företagets vision om att elektrifiera framtiden genom hållbara lösningar och leverera lokalt producerad kvalitetskabel känns bra även i pappahjärtat.

Jesper började sin nya tjänst i mitten av augusti 2022.

“ Vi arbetar hela tiden med att hitta nya sätt att nå och engagera vår målgrupp för att kunna utveckla våra produkter. Rekryteringen av Jesper blir en viktig pusselbit framåt ”

Larry Felixson

chef för produktavdelningen

Din kontakt

Jesper Gunnarsson

Product Manager

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng