Marknadens drivkrafter

SHIPLINK® finns för att stödja din prestanda: kabellösningar och tjänster för säkerhet och effektivitet i fartyg.

Shipbuilding cover image - Drivers

Säkerhet ombord

Brand kan vara förödande på ett fartyg och särskilt på ett passagerarfartyg, där ett stort antal människor kan behöva evakueras eller tas om hand innan hjälp anländer. Det är också ett bekymmer för fartyg som transporterar färdiga konsumentprodukter eller mycket brandfarlig last, som utgör allvarliga risker för besättningsmedlemmar eller hamnar.

Med tanke på den autonoma flytande miljön så måste säkerheten vara självständig och allestädes närvarande för att säkerställa enastående överlevnadsegenskaper som är beroende av kablar. Fartygets kraft kommer från ett halvt dussin marina diesel-apparater, som ger el för ljus, hissar, elektronik, kök, vattenrening och andra vitala system, inklusive överlevnad, evakuering och framdrivning. Alla dessa system kräver pålitliga kablar. Dessutom måste fartyg också kunna fungera säkert enligt "översvämning tröskeln", vilket möjliggör evakuering, eller Säker återgång till hamn. Efter förlusten av en vattentät avdelning, måste den ha framdrivning, styrning, navigering, kommunikation, pumpar, och läns-och ballastsystem för skadekontroll och grundläggande tjänster. 

Nexans SHIPLINK® brandsäkra MPRXCX ® 331 eller TCX ® 331 kablar möter utmaningen genom att tillhandahålla ett antal brand-end multi-operativa lösningar. 

Flexibilitet, lätthet och driftseffektivitet

Som autonoma flytande miljöer, måste fartyg av alla slag erbjuda ge många funktioner som har mindre att göra med andra typer av transporter, än med stabila livsmiljöer. Detta kräver hundratals ombord system för kraft, kommunikation och kontroll, som är beroende av ett osynligt nätverk av kablar dolda inom fartygens överbyggnad.

Konstruktionsparametrarna för ett fartyg utgör en särskild installationsutmaning. Fartygsstrukturerna blir större, längre och bredare. Kabelinstallation kan vara en dyr, arbetsintensiv och skadebenägen drift. Därför måste kablarna vara så små och lätta som möjligt eftersom utrymmet är knappt och vikten är ett operativt problem.

Så för att kunna möta stigande bygg- och moderniseringskostnader har Nexans utvecklat ett komplett utbud av Power MPRX ® och MPRXCX FLEXISHIP® kablar som erbjuder flexibilitet, böjbarhet, strippbarhet och enkel dragning för att underlätta installationen. 

Passagerarnas upplevelse från kryssningen

Utöver säkerhets- och effektivitetsproblem inkluderar fartyg ett antal innovationer för att göra passagerarens reseupplevelse mer bekväm och behaglig.

Bortsett från operativ infrastruktur, har dessa fartyg utrustning för att liva upp reseupplevelsen: som bioniska bartendrar, pekskärmar från vägg till vägg, snabbt Wi-Fi och "havsutsikt" filmad i realtid som projiceras på högupplösta skärmar i storlek av balkongfönster.

Alla dessa olika serviceerbjudanden är beroende av högpresterande Ethernet-kabellösningar, komponenter, co-engineering och tjänster som bygger på Nexans sedan länge etablerade marina erfarenhet. 

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng