Energikällor och energieffektivitet

Den el vi förbrukar på vårt huvudkontor och i vår produktionsanläggning i Sverige, kommer enligt vårt elavtal uteslutande från förnybar el. Vi har som koncern även beslutat oss för att bidra till minskandet av växthusgaser genom att all produktion som vara koldioxidneutral år 2030. 

  • Flispannan – Värme istället för transporter
    Vi har bytt ut vår gamla oljepanna mot två flispannor som värmer upp våra lokaler i Grimsås. Träflisen vi eldar kommer från gamla uttjänta kabeltrummor som inte längre kan repareras och från engångspallar som kommer hit via våra leveranser. Genom att ta vara på flisen hos oss vi har kunnat spara in på ungefär 3510 km transporter per år. Det motsvarar cirka 9442 kg koldioxid per år. 
  • Värme från kylvatten värmer våra lokaler
    Den varma plasten som kommer ut från extrudern (sprutan med plastmassan som omsluter kabelns metalltrådar) måste direkt kylas ner vilket sker i ett slutet kylvattenssystem. När den varma plasten kyls värms vattnet upp och förs sedan vidare till vår varmvattenbassäng som är kopplad till en värmepump. Värmepumpen tar vara på värmen i vattnet och kan generera 1 megawatt värmeenergi som är kopplat till samma värmesystem som våra flispannor.
    Under de varmare delarna av året, då temperaturen överstiger +2 grader värmer enbart värmepumpen våra lokaler och flispannan kan stå stilla.  

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng