Hållbara lösningar

För en enklare och bättre vardag

Parallellt med utvecklingen av produkter, arbetar vi också med att ta fram lösningar som ytterligare hjälper våra kunder att använda våra produkter på ett mer hållbart sätt. 

 

 • Lifemark – innehållsdeklaration präglad på kabeln
  Som världens första kabeltillverkare har Nexans infört Lifemark™ återvinningsmärkning på sina kablar. En världsunik märkningsmetod som i klartext beskriver vilka ämnen som finns i kabeln. Innehållsdeklarationen präglas in på kabelns utsida, manteln, och kan läsas av den som hanterar kabeln. Denna märkning underlättar betydligt för den som ska sortera kabeln när det en gång blivit dags för återvinning.
  Det här är en metod som vi använt i Grimsås sedan mer än 20 år tillbaka. Glädjande nog ser vi nu att fler och fler aktörer följer efter och återvinningsmärker sina kablar.  

   
 • EcoCalculator – för ett optimalt kabelval
  Verktyget hjälper installatörer, konsulter och slutkunder att välja den bästa kabellösningen för att minska energiförluster och därmed CO2-utsläpp. Då upp till 90% av en elkabels miljöpåverkan sker i användningsfasen är det en mycket god idé att försöka förhindra på eventuella energiförluster genom bättre dimensionering av kabeln. 

   
 • Förpackningar - skyddar både produkter och användare
  En viktig aspekt ur ett arbetsmiljöperspektiv är våra förpackningar. Rätt utformad förpackning är till stor hjälp i våra användares vardag: Enklare att bära, enklare att transporteras på ett smidigt sätt och enklare att återvinna. Vi arbetar även aktivt med att förbättra våra förpackningar och göra dem mer hållbara utifrån ett miljöperspektiv.

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng